Zwarte sojaboontjes.
URAMAKI
Sushi die zo is gerold, dat de rijst aan de buitenkant zit; ook wel inside out genoemd
URAP
Groenten met geraspte kokos.
VALENCIA
Een korte-rijst, Valencia is een Spaanse rijst traditioneel gebruikt om paella(vandaar, het is ook wel paella rijst). Het is anders dan andere korte korrel RIJZEN omdat het vocht zonder te breken absorbeert; wanneer deze volledig gebakken, de individuele rijstkorrels heel blijven. Arborio of een andere drager Italian korrel rijst kan worden gebruikt als vervanging, maar […]
VARKENSBUIKSPEK
Doorregen mager spek.
VARKENSHALS
In Thailand een gewilde vlees om te stoven of te roosteren.
VARKENSMAAG
Meestal verwerkt in stoom- of stoofgerechten met een Chinees karakter.
VE TSIN (mei-jin).
Veelgebruikte smaakversterker, ook wel MSG (monosodium glutaminaat) genoemd. Allergene stof.
VENKEL (zaad) (Foeniculum sp.).
Een hoge vaste plant uit het Middellandse-Zeegebied en ooit een belangrijke ingrediënt in de sec, een zware wijn uit de 16 de eeuw. Venkel (F. vulgare, syn. F. officinale) heeft een zoete anijsachtige smaak en wordt onder meer gebruikt in sauzen en vullingen. Het kruid maakt vette vis-soorten beter verteerbaar. Voorts wordt venkelblad gebruikt in […]
VENTRICINA
Herkomst: Italië. Hoofdbestanddelen: mager varkensvlees en vet buikspek. Toevoegingen: cayennepeper, witte peper, paprikapoeder, koreander, pekelzout. Natuurdarm: runderzakeind. Bereiding: verkleinen – mengen – afvullen – wikkelen – rijpen – drogen. Structuur: grof (8 mm). Bijzonderheden: zeer pittige worstsoort doordat de cayennepeper -duidelijk aanwezig is.
VERDURAS Y PATATAS – GROENTEN EN AARDAPPELEN
Acelga snijbiet Ajetes jonge knoflooksprieten Alcachofa artisjok Apio (en rama) bleekselderij Berenjena aubergine Calabacine courgette Cardo kardoen Col de China Chinese kool Col repollo bacalan spitskool Col, Repollo witte kool Colecitas de Bruselas spruiten Coliflor bloemkool Endibias, Endivia witlof Epinaca spinazie Espárragos asperges Garbanzo marrón kapucijner Guisante Flamenco peultje Guisantes doperwten Habas tuinbonen Judias verde […]
VERENIGDE STATEN
Er bestaat geen echte Amerikaanse keuken. Wat nu als Amerikaans wordt bestempeld is een mix van regionale bereidingen, beïnvloed door de migranten die er in de loop van de voorbije 400 jaar voet aan wal zetten. En die ontwikkeling is nog steeds niet voorbij. Twee stromingen maken dat duidelijk. Het aantrekken van de banden met […]