De Vietnamese keuken is eerlijk, puur en altijd vers. Vietnamezen staan er bekend om dat ze alles eten. Hun motto luidt ‘als het beweegt, dan kun je het eten‘. Hond, rat, slang, zowat alles staat op het menu. En bovendien laten ze niets verloren gaan. En daar gaan ze ver in. Heel ver. Zo wordt van […]
VIJFKRUIDENPOEDER (ng-heun- fang).
Mengsel van vijf gemalen specerijen: anijszaad, venkel, kruidnagel, kaneel en szechwanpeper. (ying-wo). Doorzichtige geleiachtige massa waarmee de salangaan (een Aziatische klipzwaluw) zijn nest afwerkt.
VINDALOO
Vlees gemarineerd in azijn en kruiden.
VIS
Na rijst het belangrijkste voedsel in Thailand. Men eet zowel zoet- als zoutwatervis.
VIS, INGELEGDE
Sterk ruikend en smakend ingrediënt, door de Thai het liefst gebakken en met rijst gegeten.
VIS, KROKANTE
Visfilets of hele vis die (soms licht gemarineerd) in hete olie wordt drooggebakken.
VISBUIKJES, GEDROOGDE
Taaie lekkernij die verkocht wordt in straatkraampjes.
VISSAUS
Nam pla. Gemaakt van gefermenteerde visjes of garnalen. Is onmisbaar in de Thaise keuken en wordt gebruikt i.p.v. zout.
VIT
Eend.
VITELLO TONNATO een stukje geschiedenis
Vitello tonnato is een Italiaans gerecht dat bestaat uit gekoeld, gesneden kalfsvlees geserveerd met tonijnsaus. Het wordt koud geserveerd en is populair als een zomers hoofdgerecht of voorgerecht. De voorbereiding en de presentatie kan variëren, maar de algemene elementen zijn hetzelfde: dun gesneden kalfsvlees en een tonijnsaus, vaak gegarneerd met citroen of hard gekookt ei. De […]
VIVARO (Italië).
Halfharde koemelkse kaas met soepele zuivel en weinig gaten. De korst is hard en goudbruin. De productietechniek lijkt op die van > Montasio.
WAAR KOMT DE NAAM CAPPUCCINO VANDAAN?
De Franse geperste koffie, latte macchiato, espresso en cappuccino. Het zijn allemaal geweldige manieren om cafeïne tot je te nemen in de ochtend. Veel van de meest populaire koffiesoorten komen uit Italië.