Wok.
WADJIK
Wadjik is Javaanse koek van kleefrijst en gula djawa. een platte koek van kleefrijst (ketan), kokosmelk en gula djawa (javaanse bruine suiker in schijven). Het vergt even oefenen om de juiste dikte te krijgen, maar oefening baart kunst!
WAJIK
Zeer zoete kleefrijstkoek.
WAKAME
Lange, krullende zeewiersoort.
WAKEGI
Lente- of bosuitjes.
WASABI
Eerst een veel voorkomend misverstand uit de wereld helpen: wasabi of Japanse wortel heeft NIETS te maken met de in onze contreien voorkomende en alom bekende mierikswortel. Het is een koolsoort waarvan het specifieke sterke aroma rechtstreeks op onze neus slaat eerder dan op onze tong, in sommige Japanse streken noemt men het dan ook […]
WATERKASTANJE (ma-tai).
Krokante nootachtige vrucht die als groente wordt gebruikt.
WATERSPINAZIE (own-choi).
Knapperige moerasgroente met holle steel.
WIJNCLASSIFICATIE ITALIË
De Italiaanse wijnclassificatie is betrekkelijk eenvoudig. Alle wijnen worden ingedeeld in één van de volgende vier categorieën: DOCG: Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Dit is de hoogste classificatie. Deze wijnen worden gemaakt van druiven uit een specifieke regio waarbij de lokale regels gelden. DOC: Denominiazione di Origine Controllata. Als voorgaand, zonder ‘extra garantie’, te vergelijken […]
WINTERMELOEN (dong-kwa).
Ronde, groene en komkommerachtige meloen in verschillende groottes.
WOLKENOREN
Gedroogde zwarte Chinese paddestoelen. Gebruikt in soepen, salades en stoofschotels.
WONTONVELLEN (wanton-pei).
Dunne vellen deegwaar, veel gebruikt bij het bereiden van dim sum.