menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Internationale keukens » Spaanse keuken » Pagina 2

Spaanse keuken

Pealla, Gastropedia

Pealla

Ruim gebruik van olijfolie, knoflook, diverse soorten uien dat zijn de belangrijkste smaakmakers van de uit vele regio bestaande Spaanse keuken. De Spaanse keuken is uitgebreider dan wat bij de meeste mensen bekend is. Helaas weten niet veel mensen de gastronomische verschillen van de Spaanse regio’s. Zoals de Baskische, de Catalaanse of de Galicische keuken. Er zijn zoveel regio’s in Spanje met allemaal hun eigen regionale keuken. En ze hebben allemaal een overvloed van ingrediënten. Diepvries of voorverpakt eten wordt zelden verkocht, over het algemeen is vers, zelfs in de grote steden. Brood wordt bijna bij elke maaltijd gegeten, net als wijn. Spanje is namelijk het op 2 na groot wijnproducent ter wereld. In deze Glossarium Spaanse keuken kunt veel over ingrediënten van de Spaanse keuken vinden. Typische kenmerken van de Spaanse gastronomie en eetcultuur. Klassieke Spaanse recepten. En natuurlijk informatie over Spaanse wijn mag natuurlijk ook niet ontbreken. Heeft u ook iets wat u vindt wat hierbij hoort te staan laat het ons weten.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 7
  • Volgende »

COCA

Geplaatst op: 16 maart 2017

De coca is een van de beroemdste koeken in Catalonië. Vooral rond de tijd van Sant Joan zijn ze in alle etalages van de bakkers te vinden. De koek is er in tal van vormen, zowel zoet als hartig, van de populaire coca de recapte, belegd met geroosterde groeten, tot de zoete coca de vidre. […]

CREMA CATALANA

Geplaatst op: 16 maart 2017

Crema catalana is een bekend Spaans toetje uit de streek van Catalonië. Volgens sommigen is crema catalana de voorloper van de Franse crème brûlée. Spaans: Crema catalana Catalaans: Crema catalana

CUARENTA Y TRES

Geplaatst op: 6 november 2015

Spaanse kruidenlikeur van 43 verschillende kruiden. Oogt goudkleurig en doet denken aan > chartreuse.

ESPETEC

Geplaatst op: 5 december 2015

Espetec

Herkomst: Spanje Hoofdbestanddelen: mager varkensvlees, vet spek Toevoegingen: peper, cayennepeper, pekelzout Natuurdarm: dunne varkensdarm Bereiding: verkleinen – mengen – afvullen – rijpen – drogen Structuur: rechte worst, grof (5 mm) Bijzonderheden: de ontstane witte schimmel geeft het product extra aroma

FABADA ASTURIANA

Geplaatst op: 18 maart 2017

Fabada Asturiana, Gastropedia

Fabada Asturiana, is een van de meest populaire Spaanse gerechten. Fabada Asturiana is een stevige warming stoofpot van bonen en worsten. Van oorsprong komt dit gerecht uit het Prinsdom Asturië, in

FINCA PASCUALETE TORTA (Spanje)

Geplaatst op: 4 mei 2017

Finca Pascualete Torta, Gastropedia

Finca Pascualete Torta is een unieke, bekroonde, handgemaakte kaas uit Spanje. Hij wordt gemaakt van rauwe schapenmelk door de Finca Pascualete kaasfabriek in Zuidoost-Spanje. Finca Pascualete Torta is een gevoelige, zeer romige goed gedefinieerde kaas met een hint van wilde bloemen. Er worden 60 dagen gereserveerd om het te laten rijpen. De smaak is delicaat, […]

FRUTAS (VRUCHTEN/FRUIT) VERTALINGEN (ES/NL)

Geplaatst op: 3 april 2017

Sinaasappel (Valencia), Gastropedia

Albaricoque abrikoos Arándano bosbes Cereza kers Ciruela pruim Frambuesa framboos Fresa aardbei Fruta del tiempo vers fruit Frutal fruitboom Granada granaatappel Grosella aalbes Grosella casis zwarte bes Guayaba guave Higo vijg Higo chumbo cactusvijg Kiwi kiwi Lima limoen Limón citroen Mandarina mandarijn Mango mango Manzana appel Melocotón perzik Melón meloen Membrillo kweepeer Naranja sinaasappel Níspola […]

GALICISCHE EMPANADA

Geplaatst op: 18 maart 2017

GALICISCHE EMPANADA, GASTROPEDIA

De Galicische Empanada is een traditioneel recept van de Galicische keuken, zoals de naam al doet vermoeden. Maar tegenwoordig kunt je overal een soort Galicische taart vinden. Het is een eenvoudig te bereiden en ideaal voor een lunch of diner, zeer voedzaam en echt heerlijk gerecht. De naam zelf komt van het Spaanse werkwoord “empanar”, […]

GAMBAS AL AJILLO (GARNALEN IN KNOFLOOK)

Geplaatst op: 19 maart 2017

Gambas al ajillo, gastropedia

 Gambas al ajillo (garnalen in knoflook) is een eenvoudig Spaanse gerecht dat enorm populair is in het zuiden van Spanje als onderdeel van tapas. In sommige gevallen wordt het gerecht zelfs geserveerd als hoofdgerecht. De belangrijkste ingrediënten zijn garnalen, knoflook en olijfolie. Net als overal hebben Spaanse koks hebben de neiging om hun eigen accenten toe te […]

GAZPACHO

Geplaatst op: 16 maart 2017

Het is een van de klassieke koude soepen die op een zomerse dag even verfrissend smaken als vruchtensap. Het is ontstaan ​​in de zuidelijke regio’s van het Iberisch schiereiland en verspreidde zich naar andere gebieden. Gazpacho wordt dan veel gegeten in Spanje en Portugal , vooral tijdens hete zomers, omdat het verfrissend en koel is. De Andalusische variant, de gazpacho andaluz, is […]

GENEROSO

Geplaatst op: 6 maart 2017

Generoso is een type versterkte wijn die typisch en uniek voor Spanje. De wijn wordt geproduceerd in de D.O.’s van Condado de Huelva, Jerez, Montilla-Moriles en Manzanilla. De wijn heeft zorgvuldig geselecteerde druivensoorten als basis en wordt gemaakt met behulp van traditionele biologische vergistingsmethodes. Het alcoholgehalte is altijd hoger dan 15%.

GEVULDE CANNELLONI MET BECHAMELSAUS

Geplaatst op: 16 maart 2017

Gevulde cannelloni met bechamelsaus is een typische gerecht uit Catalonië. De cannelloni worden vooral in het weekend en tijdens bepaalde feestdagen samen met de familie gegeten. Bijvoorbeeld voor Sant Esteve, de tweede Kerstdag in Catalonië, zijn er veel families die de resten van het vlees van het kerstdiner gebruiken om de vulling van de cannelloni […]

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 7
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact