menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Internationale keukens » Spaanse keuken » Pagina 6

Spaanse keuken

Pealla, Gastropedia

Pealla

Ruim gebruik van olijfolie, knoflook, diverse soorten uien dat zijn de belangrijkste smaakmakers van de uit vele regio bestaande Spaanse keuken. De Spaanse keuken is uitgebreider dan wat bij de meeste mensen bekend is. Helaas weten niet veel mensen de gastronomische verschillen van de Spaanse regio’s. Zoals de Baskische, de Catalaanse of de Galicische keuken. Er zijn zoveel regio’s in Spanje met allemaal hun eigen regionale keuken. En ze hebben allemaal een overvloed van ingrediënten. Diepvries of voorverpakt eten wordt zelden verkocht, over het algemeen is vers, zelfs in de grote steden. Brood wordt bijna bij elke maaltijd gegeten, net als wijn. Spanje is namelijk het op 2 na groot wijnproducent ter wereld. In deze Glossarium Spaanse keuken kunt veel over ingrediënten van de Spaanse keuken vinden. Typische kenmerken van de Spaanse gastronomie en eetcultuur. Klassieke Spaanse recepten. En natuurlijk informatie over Spaanse wijn mag natuurlijk ook niet ontbreken. Heeft u ook iets wat u vindt wat hierbij hoort te staan laat het ons weten.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Volgende »

SERRANOHAM OF JAMÓN ­SERRANO

Geplaatst op: 6 december 2015

Serranoham of -Jamón Serrano, Gastropedia

Herkomst: Spanje.Hoofdbestanddelen: gehele varkensham met been.Toevoegingen: zeezout.Vorm: natuurlijk poothammodel.Bereiding: droogzouten – rijpen – drogen (12 – 24 maanden).Snit: mager varkensvlees met spekrandje.Bijzonderheden: de meest verkochte populaire rauwe ham in Spanje. De droogtijd varieert van 8 tot 24 maanden. Serranoham is een rauwe ham, oorspronkelijk afkomstig uit de Spaanse bergen. Tegenwoordig wordt hij gemaakt van een […]

SHERRY

Geplaatst op: 4 november 2015

Aperitiefwijn met in Nederland en België een minimum alcoholgehalte van 18 procent. Wordt geproduceerd in een scherp afgebakend herkomstgebied van de Zuid-Spaanse provincie Andalusië, rondom het stadje Jerez de la Frontera. In overeenstemming met de voorschriften van de benaming van oorsprong ” J erez-Xérès-Sherry” zijn  er drie groepen of families van Sherry-wijnen: de “Dry Sherry Wines”  (Generoso Vinos), de “Naturally Sweet Wines” (Vinos […]

SIDRA

Geplaatst op: 22 maart 2017

Sidra, Gastropedia

Sidra is een appelcider dat in de meeste gevallen komt die uit Asturiës. Daar wordt ze zonder koolzuur gedronken. Om het luchtige effect te krijgen moet ze van een afstand in het glas worden gegooid, door de fles hoog boven het hoofd te houden en het glas ongeveer bij de knie. Slechts weinig mensen lukt […]

SIGNATUURGERECHTEN DE ROCA BROERS

Geplaatst op: 22 december 2016

Tongfile olijfolie en mediterrane smaken

Dit eigentijdse  Catalaanse restaurant is in de voorloper van een ‘gastro-botanische’ onderzoeksproject dat wordt catalogiseren zeldzame wilde soorten met het oog op de herinvoering van hen in ons voedsel-systemen. Een maaltijd in een eetruimte met glazen wanden  is tegelijk geruststellend en toch gastronomisch uitdagend – maar de Roca broers ‘El Celler heeft nooit zijn nederige […]

SIGNATUURGERECHTEN ELANA ARZAK

Geplaatst op: 21 december 2016

Kreeft zee en de tuin

Arzak’s keuken is doordrenkt met de persoonlijkheid van Arzak.  Verbonden met zijn wortels en met een creatieve geest in constante evolutie. Het is een kenmerkende keuken. Elk gerecht dat uit de keuken van Arzak komt, draagt ​​zijn stempel.  Van de markt De grondstoffenopdrachten op de plaat.  Met Baskische geest. Baskisch zijn is niet gekozen, het is een verantwoordelijkheid.  […]

SPAANSE GEHAKTBALLETJES MET TOMATENSAUS

Geplaatst op: 16 maart 2017

Gehaktballen in tomatensaus, Gastropedia

Elk tapasbar in Spanje heeft een variant op deze gehaktballetjes. Gehaktballen vormen een vast onderdeel van de Spaanse maaltijd. Deze worden in allerlei formaten gemaakt van rund-, lams- en varkensvlees, gebraden of gebakken. Serveer deze balletjes met cocktailprikkers als tapas bij een drankje of serveer de balletjes met rijst voor een stevige hap. Spaans: Albóndigas […]

SPAANSE OMELET

Geplaatst op: 6 januari 2016

Spaanse omelet, Gastropedia

Platte omelet van in olijfolie gegaarde dunne schijfjes aardappel en eventueel fijngesneden ui, vermengd met eieren. Aan beide kanten gebakken in een sauteuse met olijfolie.

SPAANSE WORSTEN & VLEESWAREN

Geplaatst op: 7 april 2017

Serranoham of -Jamón Serrano, Gastropedia

Hierbij vindt u een beperkt maar wel een belangrijk overzicht van Spaanse worst & vleeswaren. Tevens belangrijk benamingen die voorkomen bij worst vleeswaren.Ook kunt u in de spaanse keuken en bij worst en vleeswaren meer soorten vinden. Bisbe Gekruide Catalaanse worst van varkenslever, maag en spekzwoerd in een dikke darm verwerkt. Butifarra cruda Bevat o.a. […]

TAFELOLIJVEN

Geplaatst op: 5 januari 2017

Olijven

De olijf (tafelolijven) is de vrucht van de olijfboom (Olea europaea), een boom van de olijffamilie (Oleaceae). Het geslacht Olea telt ongeveer 20 soorten met een groot verspreidingsgebied, voornamelijk in de Oude Wereld. De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen. De olijf onderscheidt zich door verschillende criteria. […]

TAPAS DE GESCHIEDENIS

Geplaatst op: 17 maart 2017

Gebakken kwartel ei op gebakken bloedworst. Gastropedia

Tapas is een groot onderdeel van de Spaanse keuken. Het is niet bekend waar de Spaanse tapas precies vandaan komen, maar er bestaan diverse theorieën die de oorsprong proberen te verklaren. Men zegt dat de Spaanse koning Alfonso X “El Sabio” bepaalde dat bij de wijn altijd iets te eten moest worden geserveerd om te […]

TERMEN VOOR DE SPAANSE WORST EN VLEESWAREN BEREIDING

Geplaatst op: 6 april 2017

Enkele termen in de Spaanse worstbereidingen. buik/onderbuik vientre dikke darm grueso doorregen spek panceta geitenvlees cabra hersens sesos ingewanden viscera kalfsvlees ternera lamsvlees cordero lever higado mager vlees magro nieren riñónes onderkin papada oren orejas reuzel manteca rundvlees vacuna schapenvlees cordero spek tocino varken/zwijn cerdo varkensbil / ham pernil wild zwijn jabalí zacht/mals tierno zwoerd […]

TESGUINO (MEX)

Geplaatst op: 9 november 2015

Een amberkleurig bier dat volgens Spaanse kroniekschrijvers vóór de komst van de Spanjaarden al werd gedronken door de Mexicaanse indianen. Het werd vóór het drinken met de hand geklopt om veel schuim te krijgen.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact