menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Internationale keukens » Wereldkeuken » Pagina 3

Wereldkeuken

Door de opkomst van het fusionkoken – het koken met gebruikmaking van ingrediënten en bereidingswijzen uit vele internationale keukens – is er een groeiende belangstelling voor wat de ‘wereldkeuken’ ons te bieden heeft. Om die redenen hieronder, in zeer beknopte vorm, korte karakteristieken van een aantal keukens uit verschillende delen van de wereld. Regelmatig zullen we hier aanvullingen voor maken.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 7
  • Volgende »

GEORGIË

Geplaatst op: 4 december 2016

Vlag van Georgië

Georgiërs zijn echte Bourgondiërs en houden van koken, wijn en uitgebreid tafelen. Knoflook, aubergine, walnoten en verschillende kruiden vind je terug in veel maaltijden. Georgiërs beginnen over het algemeen met wat koude en warme hapjes zoals lobia (bonen- en walnotensalade), pkali (jonge spinaziebladeren die samen met kruiden klein gehakt zijn) en khatsjapoeri (kaasflappen gemaakt van […]

Griekenland

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Ooit was de Griekse kookkunst een van de meest verf ijnde van de Oude Wereld. Nu is het een eenvoudige keuken gebaseerd op verse ingredienten van het land of uit zee. Heel lekker zijn de kleine hapjes of gerechtjes die voor de maaltijd worden gegeten, de mezedes. Ze gaan van gevulde druivenbladeren (dolmades) en een […]

Groot Brittannië

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Geen enkel land wordt zo verguisd om zijn slechte keuken en anderzijds opgehemeld als het Mekka van de moderne gastronomie. De traditionele Britse keuken had tot het einde van de 18de eeuw een goede faam in Europa en ver daarbuiten. Was het Cromwell die met zijn Puriteinen in de 17de eeuw een domper zette op […]

GUATEMALA

Geplaatst op: 4 december 2016

Vlag van Guatemala

In Guatemala worden voornamelijk eenvoudiger versies van hetzelfde eten als in Mexico gegeten.In Guatemala houden ze van een stevig ontbijt van tortilla’s of brood, eieren (huevos) naar keus klaargemaakt met bacon of worstjes, gebakken banaan en heerlijke zwarte bonensaus (frijoles) komt het meest voor. Wie dat te zwaar vindt, kan ook een ontbijt met toast, […]

HONGARIJE

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Wenen en Boedapest vormden ooit het middelpunt van het grote Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk waartoe ook het toenmalige Tsjechoslowakije hoorde. Beide steden beïnvloedden elkaar in de ontwikkeling van een fijne eetcultuur. Maar op het platteland waren die invloeden minder merkbaar, noch in Oostenrijk, noch in Hongarije. Daar werden loodzware gerechten bereid, voornamelijk met varkensvlees, kool, bonen, zure […]

Ierland

Geplaatst op: 26 oktober 2015

De kwaliteit van de Ierse keuken is in de voorbije decennia, net zoals dat in Groot-Brittannië het geval is, spectaculair verbeterd. Jonge chefs zetten de Ierse ingrediënten en gerechten naar hun hand en maken er eerlijke, eenvoudige en dikwijls lichte bereidingen mee. De traditionele Ierse keuken biedt geen hoogstaande gastronomie, maar eenvoudige doch voedzame gerechten. […]

IJsland

Geplaatst op: 26 oktober 2015

De klassieke IJslandse keuken is een stevige en hartige keuken die erop gericht is om te voeden, niet om te plezieren. Het ruwe klimaat en het gebrek aan voldoende landbouwgrond beperken het assortiment. Klassiekers zijn aardappelbrood gemaakt van aardappelen met roggemeel en gebakken in een pan; soep van schapenvlees, bereidt met onder meer witte kool […]

Irak

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Net zoals Iran en Syrië behoorde Irak ooit tot het grote Perzische rijk waarvan Bagdad, de huidige Irakese hoofdstad, het centrum was. Een van de hoogtepunten uit de culinaire geschiedenis dateert uit de periode van de 8ste tot de 10de eeuw, toen de banketten van de kaliefen van Bagdad uitblonken door culinaire creativiteit. Elke maaltijd […]

Iran

Geplaatst op: 26 oktober 2015

De Perzische keuken is van alle Midden-Oostenkeukens de meest verfijnde. Al in de derde eeuw van onze jaartelling stond de Perzische gastronomie op hoog niveau. Aardig wat van de culinaire gebruiken uit die tijd zijn in het huidige Iran nog in zwang, zoals het marineren van vlees in yoghurt, het kruiden met specerijen, het vullen […]

ISRAËL

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Er bestaat geen uitgesproken Israëlische keuken omdat de gebruikte recepten zijn samengesteld onder invloed van de vele Joodse culturen uit landen zoals, Polen, Rusland, Syrië, etc. en zijn beïnvloed door Arabieren en NoordAfrikanen. Elke gemeenschap ontwikkelde enkele originele en unieke gerechten die nu tot het culinaire erfgoed van Israël horen. Van de Jemenieten komen de […]

Italië

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Geen enkele keuken is de voorbije decennia wereldwijd zo populair geworden als de Italiaanse. Vooral de eenvoud van de bereidingen, de enorme verscheidenheid aan regionale gerechten en de smaakvolle resultaten dragen bij tot dat succes. Italië is nog maar sinds de tweede helft van de 19de eeuw een staatkundige eenheid. Daarvoor waren er zelfstandige steden […]

JAMACIA

Geplaatst op: 25 juli 2016

Vlag Jamacia

De keuken van Jamaica bestaat uit een samensmelting van verschillende traditionele gerechten van Arawak-Indiaanse, Spaanse, Afrikaanse, Chineese, Britse en Arabische afkomst. Een typisch Jamaicaans ontbijt is ackee, een fruitsoort die wanneer hij gekookt wordt, nog het meest op roerei lijkt (maar met een fruitige smaakje). Tijdens het middaguur bestaat de lunch meestal uit een licht […]

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 7
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact