Ofyr is dé nieuwe manier van outdoor koken & grillen. De Ofyr is een object voor een totale culinaire beleving. Het artistieke ontwerp is voorzien van vuurschaal met een plaatstalen ring, waarop je kunt bakken. Het is een prachtig object om naar te kijken, is geschikt als warmtebron én je kunt er de lekkerste gerechten […]
OVENPLANK VAN CEDARWOOD
Een ovenplank van cedarwood wordt gebruikt om gerechten in de oven te bereiden. Door verhitting komt de geur van het cederhout als extra smaak in het gerecht. Het is belangrijk de plank minimaal 2 uur te weken in water, alvorens je hem in de oven gebruikt. Je dient vervolgens het gerecht op de plank […]
PULLED PORK VORK
Tegenwoordig een grote hit en een echte must bij de barbecue: Met deze pulled pork tafelvork, ook wel BBQ berenklauw, maak je zelf heerlijke pulled pork.
ROKER – KOUD ROOK GENERATOR
Een heerlijke rooksmaak zonder barbecue! Dat kan tegenwoordig met bv een Wartmann®roker Met deze roker maakt u rook uit houtmot voor het koudroken van etenswaren en drank. Met koud-roken geeft u een bijzondere smaak aan kazen, noten, eieren, vis vlees en groenten. Laat een blijvende indruk achter door uw cocktails een keer met rook uit te serveren. […]
ROOK-BOX
Gek op roken? Dan is de rook box een must-have. Met de box voeg je heel simpel een rook aroma toe aan je barbecue gerechten. Van hickory en apple tot die echte oak smaak. Het kan allemaal. Je legt de box in de kolen of op je rooster en laat de rook-box lekker meeroken. De […]
Shichirin BBQ
De Japanse shichirin-grill is een traditionele houtskoolbarbecue die al sinds de Edo-periode (1603) in Japan wordt gebruikt. Ze zijn er zowel ronde- als in een rechthoekige uitvoering. De grill wordt door veel Japanners ook thuis (voor de veiligheid alleen buiten) gebruikt. Dan wordt de grill op tafel gezet en de hele familie zit er omheen […]
SNIJPLANK
Vroeger waren snijplanken altijd van hout. Uit hygiënisch oogpunt worden ze tegenwoordig ook gemaakt van glas of kunststof (polipropeen of nylon). De beste houtsoorten voor houten snijplanken zijn kersenhout, Europees haagbeukenhout (het meest gangbare), Canadees of Amerikaans haagbeukenhout, ahornhout (zacht en veel gebruikt voor deegwaren) en heveahout (rubberwood).
STOKBROOD SNIJPLANK
Deze stokbroodplank is gemaakt voor het snijden en serveren van stokbrood. De groeven helpen je het stokbrood veilig en gemakkelijk in goede stukjes te snijden. Een zeer decoratief accessoire dat in elke keuken of eetkamer past. Het mooie van een natuurlijk product is dat elke broodplank heeft zijn eigen unieke uitstraling heeft.
TEMPERATUUR OP DE BBQ
Bij het bereiden van vlees en vis op de BBQ is het belangrijk om te weten bij welke temperatuur het veilig is om je gerechten te eten. In kippenvlees en varkensvlees zitten veel bacteriën, die voor een minder gezellige afloop van de avond kunnen zorgen. Zorg ervoor dat jij niet diegene bent die blijvend herinnerd […]
VELLEN CEDARWOOD
De vellen ceder worden gebruikt om gerechten in de oven of op de bbq te bereiden. Door verhitting komt de geur van het cederhout als extra smaak in het gerecht. Het is belangrijk alvorens je een gerecht in het vel rolt, het vel eerst minimaal 1 uur in water te weken. Je dient het gerecht […]