De horecawereld heeft veel grote ontwikkelingen doorgemaakt. Eén daarvan is het gebruik van vacuümverpakkingen. Waar koks honderd jaar geleden geen weet hadden van dit middel, is het nu een veelvoorkomende manier om voedsel op te slaan. Het sous-vide bereiden zou zonder vacuümverpakkingen niet eens mogelijk zijn. Het is belangrijk dat de verpakkingen goed geopend worden. […]
WILDSCHAAR
Gevogelteschaar/wildschaar De professionele wildschaar is een zeer stevig uitgevoerde schaar van roestvrij edelstaal waarmee u botten van gevogelte en wild door kunt knippen om te portioneren.
ZESTEUR
Zesteur snijdt met zijn geslepen gaatjes de fijnste reepjes, bijvoorbeeld uit de schil van citrusvruchten of chocolade. Deze reepjes kunt u gebruiken als smaakmaker, of als decoratie bij uw gerechten. Meestal bestaat het uit een handvat en een metalen kop met vier tot zes gaatjes.
ZEVEN
Een zeef is geschikt voor allerlei toepassingen. Het doel van zeven is onregelmatigheden of klontjes uit het product te verwijderen. Dat doe je door de producten zonder druk door een zeef te laten ‘passeren. De techniek kan worden toegepast op bloem, poedersuiker en andere poeders, maar ook op vloeibare producten zoals bouillons, fonds en sauzen. Het fijnmazige gaas zorgt […]