Met een draad fileerder fileert u uiterst makkelijk kleine visjes. Met dit praktische ontwerp wonnen we de Solutions prijs 2017. Deze draad fileerder is verrassend makkelijk schoon te maken. Vooral favoriet bij professionele koks, maar ook hobby koks weten ze inmiddels te vinden.
DUNSCHILLER
Apparaatje met een vast of scharnierend lemmet dat als een schaaf werkt en wordt gebruikt voor het schillen van harde groenten, knollen en asperges.
FILEERMES
Mes met een smal lemmet, een lengte van 8 tot 20 cm, een scherpe punt en een lichtgebogen snede. Wordt gebruikt om vlees uit te vliezen en te fileren. Fileermessen voor vis hebben een nóg soepeler lemmet, dat bijna in een hoek van 90 graden kan buigen. Fileermes voor vis.
GROENTESNIJDER
Deze professionele groentesnijder heeft drie verschillende mesjes waarmee u in een handomdraai mooie plakjes kunt schaven van groenten. Verwisselen het mesjes voor een dikkere of dunnere plak. Erg handig als u groenten wilt grillen op de BBQ of in de grillpan. Handig weetje, smeer de plakjes in met olie en niet de pan of het […]
HAKBIJL
Mes met een plat, breed en stevig lemmet, voor het kneuzen of klieven van vlees met lichte botten.
HAMMES
Mes voor het in plakken snijden van ham. Het heeft een lang en smal lemmet, maar is niet echt flexibel. De snede kan gekarteld of gegolfd zijn.
HARINGKAAKMES
Het kaken van haring is een bepaalde bewerking van een haring waarbij een deel van de ingewanden en de kieuwen weggesneden worden. Dit heeft als doel de houdbaarheid van de haring te verbeteren en hem minder bitter te laten smaken. Volgens de overlevering zou Willem Beukelszoon, een visser uit Biervliet, deze bewerking in de 14de […]
JAPANS MES
Een Japans mes ziet er doorgaans nogal eenvoudig uit. Het heft is dikwijls van hout of bamboe; het lemmet bestaat uit twee soorten aaneengesmeed staal en is vaak slechts aan één zijde geslepen, net zoals een beitel; de andere zijde is vlak. Daarom kan er kaarsrecht en flinterdun meegesneden worden.
JULIËNNESNIJDER
Met deze professionele juliënnesnijder kunt u zeer makkelijk wortels, courgettes, rode bietjes enzovoorts in mooie gelijkmatige fijne reepjes snijden. Probeer ook eens groentespaghetti te snijden of leuke sliertjes van groenten voor in de soep of in salades.
KAASSCHAAF
De kaasschaaf is een schaaf waarmee een dun plakje van een stuk kaas kan worden gesneden. Om een kaasschaaf te kunnen gebruiken moet de kaas de juiste consistentie hebben, dus niet te zacht en niet te hard zijn. De meeste Nederlandse, Scandinavische en Duitse kaassoorten zijn geschikt om met een kaasschaaf te bewerken. Daarom wordt […]
KAPRO GEITENKAAS MES
GEITENKAAS MES MET GLADDE SNIJKANT
KASTANJEMESJE
Dit professionele Triangle gekromde kastanjemesje heeft een sterk lemmet van messenstaal van 3 cm. Leuk weetje, gebruik dit kastanjemesje om een kruisje in de schil van de kastanjes te kerven voordat u de kastanjes gaat grillen. Dit kruisje zorgt ervoor dat de warmte kan ontsnappen tijdens het roosteren. Op deze link vindt u een aantal […]