Een kerfmes wordt gebruikt om inkepingen te maken in fruit en groenten. Het is belangrijk om een scherp kerfmes te hebben, anders loop je het risico om het stuk fruit of groente te beschadigen. Het Triangle kerfmes is driehoekig ontworpen en laat u makkelijk inkepingen van verschillende dieptes en breedtes kerven. Dit mes is zo scherp […]
KOKSMES
Het basismes van een kok. Het is in principe geschikt voor alle snijwerk in de keuken en wordt vooral op de plank gebruikt. Een koksmes is ongeveer 16 tot 26 cm lang, heeft een breed en star lemmet, een scherpe punt en een recht snijvlak. Het voorbeeld wat u hier op de foto ziet is […]
MARSEPEINMES
Mes voor het snijden van marsepein. Het is vaak van kunststof, om het vastkleven van het product te voorkomen.
MELOEN UITSTEKER
Met deze handige meloen uitsteker snijdt u in een handomdraai vormen uit fruit.
NOORDZEE VISFILEERMESSEN VAN EDWIN VINKE
Solinger staalwaren heeft samen met sterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang** en Robert Herder een speciale serie speciale serie handgemaakte vis(fileer)messen ontwikkeld. Het lemmet is gemaakt van roestvast staal met een hardheid van ongeveer 59 HRC. Beide namen staan in het lemmet geëtst. Het heft is gemaakt van POM of walnotenhout en 4-voudig geklonken. De messen […]
OESTERMES
Een kort, stijf en lemmet voor het openen van oesters. Met een goed oestermes maakt u makkelijk oesters open, zonder gruis. Indien het oestermes een houten handvat heeft dan hoort handvat gelakt te zijn voor een uitstekende grip. Volgt deze link voor de veilige oesterhandschoen. Op deze link vindt u verschillende soorten oesters. Bij […]
OFFICEMES
Mes met een kort lemmet, net zoals een koksmes voorzien van een scherpe punt en een gesmede kop. Het wordt gebruikt voor klein snij- en decoraties en garneerwerk. Dit fantastische kleine mesje kan ieder culinaire werkje aan. De puntige tip is vooral populair in Zuid-Duitsland en Zwitserland. De bladvorm is perfect om zaden van fruit […]
PADDENSTOELEN PLUKMES
Een goed paddenstoelen plukmes zoals u op de afbeelding kunt zien heeft een sterk gebogen lemmet waarmee delicate champignons nauwkeurig kan worden geoogst. Met het borsteltje kunt u tegelijkertijd aarde, bladeren en naalden van de schimmel wegborstelen. Een goed plukmes mes is van roestvrij staal, vacuüm ijs-gehard, met de hand geschuurd en heeft een borstel […]
PALETMES
Ook spatelmes of glaceermes genoemd. Een ongeslepen en zeer buigzaam mes met een rond uiteinde. Het wordt gebruikt voor glaceren en maskeren, als pannenkoekmes en voor het dresseren van gerechten op het bord. Professionele paletmes, spatelmes of glaceermessen worden door professionele koks/banketbakkers vaak gebruikt voor het opmaken van borden, glaceren van taarten en decoreren. Een […]
PARISIENNEBOOR
Apparaatje in diverse formaten om bolletjes uit fruit, aardappelen en groenten te ‘boren’. De bolletjes worden gemaakt door met de boor een draaiende beweging te maken. De randen van de boor horen extra scherp te zijn waardoor hij erg makkelijk te gebruiken is.
PIZZASNIJDER
Een pizza snijden kan een zooitje worden wanneer je dit gewoon met mes en vork doet. Gelukkig bestaan er pizzasnijders, Met een goede pizzasnijder snij je met gemak door de bodem van je pizza heen en snijdt je het in gelijke stukken! Er zijn verschillende diameters verkrijgbaar vaak is hoe groter het mes hoe makkelijker en […]
PLAATMES
Ook wel plamuurmes, paletmes, bakspatel genoemd. Ongeslepen mes met houten of plastic lemmet. Wordt gebruikt voor het schoonmaken van de bakplaat of het bakken op de bakplaat.