Groot, breed en zwaar koksmes voor het hakken van kruiden, groenten, schaaldieren, vis en gevogelte.
Keukengereedschappen en Apparatuur
In de afgelopen jaren is het koken en bereiden van voedsel steeds complexer geworden. Bereidingswijzen worden gevarieerder en zowel ingrediënten- als apparatuurkeuze is veel diverser. Dit merkt men al in de huishoudelijke keuken met de intrede van foodprocessoren en combi-ovens, echter in de professionele keuken dreigt men soms te verdrinken in keukenuitrusting. Mede door strenge wetgeving op milieu, hygiëne en arbeidsomstandigheden is de keuze van het juiste keukenmateriaal en -gereedschap een ingewikkelde zaak. In dit hoofdstuk proberen wij een gedetailleerd beeld te geven van de heden ten dage veel gebruikte keukengereedschappen en -apparatuur.
BBQ BRUSH
Een RVS Rooster afwassen is eigenlijk not done. Echte pitmasters en chefs stoken de bbq goed op, leggen hun rooster boven het hete vuur en borstelen met een staalborstel. Welke staalborstel? Deze lange borstel is voorzien van een handige greep en een extra lange steel, waardoor je ook bij een hete bbq je handen niet […]
BBQ WOK
Stevige wok met gaatjes voor op de barbecue. Deze die u op de afbeelding ziet is de roestvrijstalen Bastard Deluxe Wok met twee stalen handvatten. Het is perfect voor het wokken van groenten, paddenstoelen, vlees, vis of schaal en schelpdieren. Het geeft een andere smaak aan uw gerechten en je gebruik maar een minimum aan […]
BESLAGKOM
Kom voor het mengen van ingrediënten, gemaakt van roestvrij staal of kunststof. Sommige modellen hebben aan de binnenzijde een maatverdeling.
BESLAGSJABLOON
Hulpmiddel om beslag in de gewenste vorm te gieten en/of te spuiten.
BLENDER
Maak je eigen gezonde smoothies, soepen, amandelmelk of zelfs pindakaas. Kruiden , fruit of ander grondstoffen purerendoe je met een goede blender. Elektrische mengbeker van glas, roestvrij staal of policarbonaat. Door middel van een snel roterend mes onder in de beker kunnen ingrediënten zeer snel verkleind en/of gemengd worden. Door het slim samenwerken van de […]
BLOEDWORSTTRECHTER
Een trechtervorm waarmee bloedworst met grove stukken gekookte tong in darm kan worden afgevuld.
BLOKBORSTEL
Wordt gebruikt om hakblokken en snijplanken met zout schoon te borstelen. De borstel heeft stalen ‘haren’ van 1 mm breed.
BLOKMES
Mes met een brede sterke rug, een breed lemmet en een lengte van 20 tot 40 cm. Wordt gebruikt om grove vleesdelen te verkleinen zodat ze voor de wolf en cutter beter verwerkbaar zijn.
BOLLE OPLEGZEEF
Zeef voor het spoelen, wassen, afgieten en uitzeven van producten, in het bijzonder voor het min of meer snelle en grove zeefwerk, zoals het afgieten van gewassen aardbeien of het scheiden van een product van overtollige vocht. Wordt bij voorkeur gemaakt van roestvrij staal en is in verschillende maten verkrijgbaar.
BOLZEEF
Zeef voor het spoelen, wassen, afgieten en uit-zeven van producten, in het bijzonder voor het min of meer snelle en grove zeefwerk als het afgieten van geblancheerde paprika of overtollig vocht. Wordt bij voorkeur gemaakt van roestvrij staal en is in verschillende maten verkrijgbaar.
BOMBEVORM
Vorm voor het bereiden van ijsbombes en cassatataarten. Bombevormen zijn met en zonder deksel verkrijgbaar.
