Voorgevormde zak om ham in af te garen. In diverse materialen verkrijgbaar, zoals textiel en plastic.
HATELETS
Sierpennen voor het vastzetten van sierstukken op patés en braadstukken van vlees, wild en gevogelte.
HOGEDRUKREINIGER
Warm water en een reinigingsmiddel worden onder hoge druk op de te reinigen oppervlaktes en machines gespoten waardoor vetten en eiwitten los-komen.
HOKKER
Ook wel ‘kookbok’ genoemd. Een ca. 45 cm hoge éénvlams kooktafel op gas of electri-citeit. Wordt vooral gebruikt voor het trekken van grote hoeveelheden bouillon en fond, het blancheren van dito groenten en het roerbakken van gerechten. Geschikt voor grote en dus zware pannen. De brander heeft een grote capaciteit en is voorzien van een […]
HYGROMETER
Meter om relatieve luchtvochtigheid te meten. Deze meter word gebruikt bij het droogproces van rauwe worstsoorten en rauwe vleeswaren zoals salami’s en gedroogde hammen.
KOOKKETEL
Een kookketel is een grote pan die gebruikt wordt in gevallen waarin grote hoeveelheden voedsel in één keer bereid moeten worden, zoals het maken van soepen en sauzen, het koken van groenten, het bereiden van ragoût, goulash en stoofgerechten en het sudderen, conserveren en pasteuriseren van bepaalde producten. Kookketels zijn meestal rond van vorm en […]
KOOKTHERMOMETER
Kookthermometers worden niet in een pan gehangen, maar even in het product gestoken om de temperatuur te controleren.
KUNSTDARMEN
Deze darmen -worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals linnen, katoen, natuurdarm, cellulose en huidvezels. De darmen zijn vocht- en lucht doorlatend en worden daarom gebruikt voor rauwe worstsoorten en worstsoorten die gerookt moeten worden zoals b.v. gekookte worst en Hausmacher. Paul van Trigt is slechtste- en vleeswarendeskundige. Speciaal voor www.gastropedia.tv laat hij zien je zelf […]
LARDEERNAALD
Naald (met klem op de punt) waarmee spekrepen door vleesdelen of lever getrokken kunnen worden.
LEDEREN BBQ SCHORT
Deze bbq schorten zijn bij uitstek geschikt voor grillmasters en BBQ-ers en zijn verkrijgbaar in verschillende leersoorten en kleuren. Ieder leren schort is handgemaakt van zeer soepel rundleer. Een goed lederen schort beschermt u tegen opspattende vloeistoffen. Vintage leer is een stevig en dik rundleer met een gebruikte look. Deze leren schorten krijgen door het […]
LEVERKAASVORM
Typische half ovale vorm om pasteien en leverkaas in te garen.
LINTZAAG
Zaagmachine met een zaag in lintvorm. Wordt behalve voor het zagen van beenderen ook gebruikt om bevroren vlees te verkleinen. Wordt vooral gebruikt bij de droge-worstproductie.