Mosselpan zijn er tegenwoordig in de kleur zwart en wit , speciaal geschikt voor horeca, al worden ze tegenwoordig ook wel al thuis gebruikt. De mosslepan heeft een speciale deksel die u tijdens het eten kunt gebruiken voor de lege schelpen van de mosselen. Tijdens het koken kunt u deze deksel op de pan plaatsen. […]
NOORDZEE VISFILEERMESSEN VAN EDWIN VINKE
Solinger staalwaren heeft samen met sterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang** en Robert Herder een speciale serie speciale serie handgemaakte vis(fileer)messen ontwikkeld. Het lemmet is gemaakt van roestvast staal met een hardheid van ongeveer 59 HRC. Beide namen staan in het lemmet geëtst. Het heft is gemaakt van POM of walnotenhout en 4-voudig geklonken. De messen […]
OESTERHANDSCHOEN
Het oesterseizoen is van september tot en met april. Ter bescherming van uw hand tijdens het openen van oesters is de metalen oester handschoen een belangrijk onderdeel van veilig werken. Goede handschoenen zijn van gemaakt van volledig roestvrij staal. Een comfortabele pasvorm is erg belangrijk. zorg dat uw handschoen niet te klein is, iets groter […]
OESTERMES
Een kort, stijf en lemmet voor het openen van oesters. Met een goed oestermes maakt u makkelijk oesters open, zonder gruis. Indien het oestermes een houten handvat heeft dan hoort handvat gelakt te zijn voor een uitstekende grip. Volgt deze link voor de veilige oesterhandschoen. Op deze link vindt u verschillende soorten oesters. Bij […]
OVEN
Ovens zijn er in de volgende uitvoeringen: op gas, elektrisch en conventioneel (stilstaande lucht) of convectie (circulerende hete lucht). Daarbij heb je de gewone ovens en de professionele ovens. Vaak wordt er in de professionele keuken gebruik gemaakt van de nieuwste ovens. Bijvoorbeeld een combi-oven. De nieuwste combi–ovens zijn voorzien van volledige vochtigheidsgraadbeheersing en volledig automatische […]
POCHEERPAN
Speciale pan voor het pocheren van gerechten en ingrediënten, zowel vis als vlees. Pocheerpannen hebben altijd een kookinzet of treef, om te voorkomen dat het gerecht in aanraking komt met de hete panbodem.
SNIJPLANK
Vroeger waren snijplanken altijd van hout. Uit hygiënisch oogpunt worden ze tegenwoordig ook gemaakt van glas of kunststof (polipropeen of nylon). De beste houtsoorten voor houten snijplanken zijn kersenhout, Europees haagbeukenhout (het meest gangbare), Canadees of Amerikaans haagbeukenhout, ahornhout (zacht en veel gebruikt voor deegwaren) en heveahout (rubberwood).
THERMOMETER (infrarood)
Apparaat om, zonder een warmtemeter in het product te steken, de warmte ervan te meten door middel van een laser.
VELLEN CEDARWOOD
De vellen ceder worden gebruikt om gerechten in de oven of op de bbq te bereiden. Door verhitting komt de geur van het cederhout als extra smaak in het gerecht. Het is belangrijk alvorens je een gerecht in het vel rolt, het vel eerst minimaal 1 uur in water te weken. Je dient het gerecht […]
VIS ONTSCHUBBER
De professionele vis ontschubber heeft een handig omkeerbaar mesje met verschillende tandjes. Voor vissen met grote schubben gebruikt u het grove kammetje en voor vissen met kleine schubben het fijne kammetje.
VISFILEERMES
Vis fileren is een speciale techniek. Dit professionele fileermes heeft een slank en flexibel lemmet, waarmee u perfect langs de graat snijdt.
VISPAN
1. Speciale pan met treefje of inzetstuk voor het pocheren en koken van vis op een matig vuur. 2. Een ovalen koekenpan voor het bakken van vis. De vorm is vooral gekozen omdat vissen er beter in passen dan in een ronde pan.