Deze roestvrije visschaar met microvertanding is ideaal om heel makkelijk stugge vinnen te verwijderen bij het dubbel fileren van steenbolk en wijting. Ook schol, tarbot, griet en grote tong kunt u hiermee perfect panklaar maken. Leuk weetje: knip eerst de stugge graten van een platvis weg voor voordat u hem gaat fileren, dan hebt u […]
VISSPAAN
Speciale spaan voor het keren van vis in de pan of het uitnemen van het product.
ZALMGRATEN – VISTANG
Met deze zalmgraten – vis tang kunt u eenvoudig en snel vis te ontgraten. De blauwe zalmtang heeft een gebogen bek zodat u heel precies, alleen de graten kunt verwijderen. De rode zalmtang heeft een rechte bek waardoor graten nauwkeurig verwijderd kunnen worden en is eenvoudig in gebruik. Hoe vervelend is het als er, ondanks […]
ZALMMES
Zalmmes is een lang en soepel lemmet en een ronde punt, voor het trancheren van zalm. Een zalmmes is een zeer specialistisch mes. Het lange, flexibele lemmet heeft een afgeronde punt. De kuiltjes in het lemmet zorgen ervoor dat de gesneden zalm niet blijft plakken. Het zalmmes is extra lang om zo moeiteloos door een gerookte […]
ZEE-EGEL-SCHAAR
De smaak van een zee-egel is te vergelijken met die van kreeft. Het openmaken is kinderlijk eenvoudig. U zet een schaar in de mond van de zee-egel, dit is het kleine ronde stuk waar geen stekels zitten. Duw de schaar iets door en begint met knippen, naar de zijkant en zo’n anderhalve centimeter van de […]