> Beurre de caviar.
Boters
De hieronder genoemde boters bestaan hoofdzakelijk uit roomboter met één of meer toevoegingen. Het zijn allemaal samengestelde boters. Ze worden gebruikt bij het bereiden van grillades, als garnering en vulling of voor het bespuiten van croûtons, canapés, et cetera. Bovendien worden ze wel toegepast als onderdeel van sauzen. Samengestelde boters worden bij voorkeur dagelijks bereid, met zo vers mogelijke ingrediënten.
KERRIEBOTER
> Beurre de curry.
KERVELBOTER
> Beurre de cerfeuil.
KNOFLOOKBOTER
> Beurre d’ail.
KREEFTENBOTER
> Beurre de homard.
LANGOESTBOTER
> Beurre de langouste.
LANGUEDOCBOTER
> Beurre à la languedocienne.
LEVER PASTEIBOTER
> Beurre de pâté de foie.
MAÎTRE D’HÔTEL BOTER
> Beurre maître d’hôtel.
MANGO BOTER
> Beurre à la mangue
MANIÉ BOTER
> Beurre manié.
MIERIKS WORTELBOTER
> Beurre de raifort.