> Beurre meunière.
Boters
De hieronder genoemde boters bestaan hoofdzakelijk uit roomboter met één of meer toevoegingen. Het zijn allemaal samengestelde boters. Ze worden gebruikt bij het bereiden van grillades, als garnering en vulling of voor het bespuiten van croûtons, canapés, et cetera. Bovendien worden ze wel toegepast als onderdeel van sauzen. Samengestelde boters worden bij voorkeur dagelijks bereid, met zo vers mogelijke ingrediënten.
MONTPELLIERBOTER
> Beurre de Montpellier
MOSTERDBOTER
> Beurre de moutarde.
MOUSSELINEBOTER
> Beurre mousseline.
NOTENBOTER
> Beurre de noix
PAPRIKABOTER
> Beurre de paprika.
PIMENTBOTER
> Beurre de pimentos.
PISTACHEBOTER
> Beurre de pistache.
PROVENÇAALSE BOTER
> Beurre de Provence.
RAVIGOTEBOTER
> Beurre ravigote.
RIVIERKREEFTJESBOTER
> Beurre d’écrevisses.
RODE BOTER
> Beurre rouge.