> Beurre au roquefort.
Boters
De hieronder genoemde boters bestaan hoofdzakelijk uit roomboter met één of meer toevoegingen. Het zijn allemaal samengestelde boters. Ze worden gebruikt bij het bereiden van grillades, als garnering en vulling of voor het bespuiten van croûtons, canapés, et cetera. Bovendien worden ze wel toegepast als onderdeel van sauzen. Samengestelde boters worden bij voorkeur dagelijks bereid, met zo vers mogelijke ingrediënten.
SARDIENTJESBOTER
> Beurre de sardines
SJALOTTENBOTER
> Beurre d’échalote.
SLAKKENBOTER
> Beurre d’escargot.
TOMAAT-BASILICUMBOTER
> Beurre de tomates et basilic.
TOMATENBOTER
> Beurre de tomates.
TONIJNBOTER
> Beurre de thon
TRUFFELBOTER
> Beurre de truffes.
VOORJAARSBOTER
> Beurre printanier.
WATERKERSBOTER
> Beurre de cresson.
WIJNKOPERSBOTER
> Beurre marchand de vin