> Beurre café de paris.
Boters
De hieronder genoemde boters bestaan hoofdzakelijk uit roomboter met één of meer toevoegingen. Het zijn allemaal samengestelde boters. Ze worden gebruikt bij het bereiden van grillades, als garnering en vulling of voor het bespuiten van croûtons, canapés, et cetera. Bovendien worden ze wel toegepast als onderdeel van sauzen. Samengestelde boters worden bij voorkeur dagelijks bereid, met zo vers mogelijke ingrediënten.
CAYENNE BOTER
> Beurre de cayenne.
CHAMPIGNONBOTER
> Beurre de champignons.
CHIVRY-BOTER
> Beurre Chivry.
CITROENBOTER
> Beurre de citron.
DRAGONBOTER
> Beurre d’estragon.
EIERBOTER
> Beurre d’oeuf.
EMMENTALERBOTER
> Beurre à l’Emmental.
EPICURUSBOTER
> Beurre d’épicure.
FEEËNBOTER
> Beurre des fées.
GARNALENBOTER
> Beurre de crevettes
GASCOGNE BOTER
> Beurre de Gascogne.