Uitgeholde tomaten, gevuld met kalfsfarce, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.
TOMATES CONCASSÉES (gehakte tomaten).
Tomaten, ontveld, van vocht en zaden ontdaan, in blokjes gesneden en met fijngesneden ui en boter of olie gestoofd en ingedampt.
TOMATES FARCIES (gevulde tomaten).
Uitgeholde tomaten, gekruid met peper en zout en naar keuze gevuld, bestrooid met een mengsel van geraspte parmezaanse kaas en paneermeel, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.
TOMATES FARCIES À LA CARMÉLITE (gevulde tomaten à la carmélite).
Uitgeholde tomaten, gevuld en gepocheerd met een farce mousseline van zeetong, gekleurd met corail van kreeft en brunoise hardgekookt ei. Geserveerd met sauce crevettes.
TOMATES FARCIES À LA FARCE DE VIANDE (tomaten met vleesfarce gevuld).
Uitgeholde tomaten, gevuld met een mengsel van gehakt vlees, tomatensaus en fijngesneden ui, knoflook en gehakte kruiden.
TOMATES FARCIES À LA HUSSARDE (gevulde tomaten à la hussarde).
Uitgeholde tomaten, gevuld met een mengsel van sauce béchamel, fijngesneden geroosterde en ontvelde rode paprika, champignons, gekookte rundertong en augurk, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en gegratineerd.
TOMATES FARCIES À LA PORTUGAISE (gevulde tomaten à la portugaise).
Uitgeholde tomaten, gevuld met een mengsel van riz pilaw, tomate concassé en gehakte peterselie, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en gegratineerd.
TOMATES FARCIES À LA PROVENÇALE (gevulde tomaten à la provençale).
Uitgeholde tomaten, gevuld met een mengsel van in olie gestoofde tomate concassé, gehakte ui, peterselie, knoflook en ansjovisfilet, broodkruim en jus de veau, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en gegratineerd.
TOMATES FARCIES À L’ANCIENNE (gevulde tomaten à l’ancienne).
Uitgeholde tomaten, gevuld met duxelles waarin fijngehakte knoflook en magere ham. Geserveerd sauce demi-glace tomatée.
TOMATES FARCIES À L’ITALIENNE (gevulde tomaten à l’italienne).
Uitgeholde tomaten, gevuld met een mengsel van risotto, glace de viande en tomatenpuree, bestrooid met gehakte peterselie. Geserveerd met tomatensaus.
TOMATES FRITES (gefrituurde tomaten).
Dikke schijven tomaat, gekruid, door pâte à frire gehaald en gefrituurd.
TOMATES GRILLÉES (geroosterde tomaten).
Hele tomaten of gehalveerde tomaten, van vocht en zaden ontdaan, besprenkeld met olie en aan beide kanten geroosterd.