menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Groenten, rijst en meelspijzen » Meelspijzen » Pagina 3
  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

NOQUES AU PARMESAN (noques met parmezaanse kaas).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Deegballetjes van bloem, losgeklopte eieren en stijfgeklopte eiwitten, gepocheerd in bouillon, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas en besprenkeld met beurre noisette.

NOUILLES (lintnoedels).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Toepassingen als recepturen voor macaroni.

NOUILLES À L’ALSACIENNE (lintnoedels à l’alsacienne).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Lintnoedels naar keuze, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, afgegoten, in olijfolie gesauteerd en vermengd met brunoise van truffel en gegaarde ganzenlever. Apart wordt geraspte parmezaanse kaas geserveerd.

NOUILLES AU BEURRE (lintnoedels met boter).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Lintnoedels naar keuze, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, afgegoten en vermengd met boter. Apart wordt geraspte parmezaanse kaas geserveerd.

POLENTA (polenta).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Dikke gladde pap van maïsmeel en water, geserveerd met jus de veau, boter en geraspte Parmezaanse kaas of tomatensaus. Of dikke gladde pap van maïsmeel en water, op een platte ingevette schaal gestort en uitgesmeerd. Afgekoeld, in gewenste vorm gesneden en in olie gebakken of geroosterd. Geserveerd met een bijpassende saus of beurre noisette en […]

RAVIOLI À L’AGNEAU (ravioli met lamsvlees).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Vierkantjes noedeldeeg, het midden bedekt met een mengsel van in olijfolie gesauteerd mager lamsgehakt, fijngesneden ui, knoflook en gehakte salie, rozemarijn, tijm en peterselie, daarna bedekt door een tweede plak noedeldeeg, in water gekookt, uitgelekt en vermengd met gesmolten boter. Apart wordt geraspte parmezaanse kaas geserveerd.

RAVIOLI AU FROMAGE (ravioli met kaas).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Vierkantjes noedeldeeg, het midden bedekt met een mengsel van ricotta of goed uitgelekte magere kwark, ei en veel gehakte groene kruiden, daarna bedekt door een tweede plak noedeldeeg, in water gekookt, uitgelekt en vermengd met gesmolten boter. Apart wordt geraspte parmezaanse kaas geserveerd.

RAVIOLI AU GRATIN (gegratineerde ravioli).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Vierkantjes noedeldeeg, het midden bedekt met een mengsel van fijngehakte geblancheerde spinazie en gebraiseerd rundvlees, kalfsvlees of gevogelte, daarna bedekt door een tweede plak noedeldeeg, in water gekookt, uitgelekt, in een vuurvaste schaal gelegd, genappeerd met braiseervocht, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.

SOUFFLÉ À LA PIÉMONTAISE (soufflé à la piémontaise).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Een dikke gladde pap van maïsmeel en melk, gebonden met eidooiers en vermengd met stijfgeklopte eiwitten. In beboterde soufflévormen geschept en in de oven gesouffleerd en gebakken.

SPAGHETTI ALLA CARBONARA (spaghetti carbonara).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Spaghetti, beetgaar gekookt in ruim water met olie en zout, afgegoten en vermengd met blokjes krokant gebakken mager buikspek, in boter gefruite fijngesneden ui en een mengsel van room en eieren. Apart worden geraspte pecorino en parmezaanse kaas geserveerd.

SPÄTZLI (spätzli).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Een soort dik pannenkoekenbeslag van bloem, losgeklopte eieren, melk en zout. Het beslag wordt in een vergiet boven een pan kokend water gedaan, de dan doorgedruppelde deegknoedels in enkele minuten garen, laten uitlekken en à la minute in boter verwarmen. Verdere toepassingen conform macaroni.

TORTELLINI (tortellini).

Geplaatst op: 8 januari 2016

Vierkantjes noedeldeeg, het midden bedekt met een vulling zoals bij ravioli, de deegrandjes bestreken met eiwit, tot driehoeken gevouwen en daarna de twee verst van elkaar verwijderde punten tegen elkaar gedrukt, in water gekookt, uitgelekt en vermengd met gesmolten boter. Apart wordt geraspte parmezaanse kaas geserveerd.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact