In boter gefruite ui, kerriepoeder en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter.
RIZ AU GRAS (rijst in vette bouillon).
Rijst, gegaard in vette gevogeltebouillon, vlak voor het serveren vermengd met boter.
RIZ NATUREL (naturel rijst).
Rijst, in ruim water gekookt, afgespoeld met koud water, uitgelekt en in de oven gedroogd. Of gewassen rijst, in ruim water gekookt. Of gewassen rijst, gaargestoomd in een rijstpan.
RIZ PILAW (pilaw rijst).
In boter gefruite ui en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter.
RIZ PILAW À LA PORTUGAISE (pilaw rijst à la portugaise).
In boter gefruite ui, tomate concassé en rijst, waarna gevogeltebouillon wordt toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Geserveerd met stukjes geroosterde en ontvelde rode paprika.
RIZ PILAW À LA TURQUE (pilaw rijst à la turque).
In boter gefruite ui en rijst, waarna gevogeltebouillon en saffraan wordt toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met boter, geraspte parmezaanse kaas en tomate concassé.
RIZ SAINT-DENIS (Saint-Denis rijst).
In boter gefruite ui en rijst, waarna gevogeltebouillon toegevoegd en gegaard tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Vermengd met blokjes champignons, gebonden met glace de viande.
