menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Koude keuken » Pagina 2

Koude keuken

De koude keuken maakt, anders dan bijvoorbeeld voorgerechten, soepen en nagerechten, geen wezenlijk onderdeel uit van het klassieke menu. Onder het begrip ‘koude keuken’ worden in dit hoofdstuk alle gerechten bedoeld die koud of op ijs geserveerd worden – zoals galantines, pasteien, terrines, koude hors-d’oeuvres, enz. – en een decoratief karakter hebben. De fantasie van de maker zal dan ook in belangrijke mate bijdragen aan een schotel die zowel voor het oog als voor de tong aantrekkelijk is. De hulpmiddelen die bij het garneren en decoreren gebruikt kunnen worden, zoals metalen, porseleinen en kunststof vormen, zijn momenteel legio. Een aantal gerechten in dit hoofdstuk overlapt mogelijk met gerechten en omschrijvingen in andere onderdelen van dit hoofdstuk. Gerechten uit de koude keuken kunnen naar keuze worden geserveerd als onderdeel van een koud buffet of als zelfstandig gerecht.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 37
  • Volgende »

ANGUILLE FUMÉE (gerookte paling).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Gerookte palingfilets, met slablaadjes geserveerd op een servet en gegarneerd met krulpeterselie en schijfjes citroen.

ASPERGES À LA SIBÉRIENNE (Siberische asperges).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Geschilde en gekookte asperges, koud geserveerd op een sokkel van ruw ijs. Apart wordt een mayonaise geserveerd.

ASPERGES DANOISE (Deense asperges).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Geschilde en gekookte aspergepunten, in plakjes gerookte zalm gerold en geglansd met visgelei.

ASPERGES FROIDES (koude asperges).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Geschilde en gekookte asperges, koud geserveerd op een servet of rooster. Apart wordt een vinaigret tesaus geserveerd.

ASPIC

Geplaatst op: 21 januari 2016

1. Gekruide gelei van vlees-, groente-, gevogelte- of visbouillon. 2. Gerecht of gegaarde grondstoffen, ingelegd in een gekruide gelei van vlees-, groente-, gevogelte- of visbouillon.

ASPIC DE CREVETTES (garnalen in aspic).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Met visgelei beklede timbaaltjes, in lagen afwisselend gevuld met gepelde gepocheerde garnalen en visgelei. Gekoeld, gelost, op een fijne julienne van blaadjes kropsla en groene kruiden geserveerd en gegarneerd met dobbelsteentjes gelei.

ASPIC DE FILETS DE SOLE À LA MAYONNAISE (aspic van tongfilets met mayonaise).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Met visgelei beklede timbaaltjes, in lagen afwisselend gevuld met visgelei en stukjes door mayonaise met gelei gehaalde gepocheerde tongfilets. Gekoeld, gelost en geserveerd met een fijne groentensalade, op smaak gebracht met vinaigrettesaus.

ASPIC DE FILETS DE SOLE EN BELLE-VUE (tongfilet en belle-vue in aspic).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Met visgelei beklede timbaaltjes, belegd met dunne schijfjes truffel en in lagen afwisselend gevuld met visgelei en stukjes door mayonaise met gelei gehaalde gepocheerde tongfilets. Gekoeld, gelost en geserveerd met een fijne groentesalade, op smaak gebracht met vinaigrettesaus.

ASPIC DE FOIE GRAS (ganzenlever in aspic).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Met gevogeltegelei beklede timbaaltjes, in lagen afwisselend gevuld met plakjes ganzenlever en gevogeltegelei. Gekoeld, gelost en geserveerd met een salade van fijne groenten, op smaak gebracht met vinaigrettesaus.

ASPIC DE GIBIER (aspic van wild).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Met wildgelei beklede timbaaltjes, belegd met een decoratie naar keuze, gevuld met stukken gepocheerd wild, aangevuld met wildgelei. Gekoeld, gelost en geserveerd met een fijne groentesalade, op smaak gebracht met vinaigrettesaus.

ASPIC DE HOMARD À LA RUSSE (aspic van kreeft op z’n Russisch).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Medaillons van kreeft, overdekt met sauce chaud-froid de poisson, gegarneerd naar keuze en geglansd met visgelei. Apart wordt een Russische salade geserveerd.

ASPIC DE HOMARD AU CAVIAR (aspic van kreeft met kaviaar).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Met visgelei beklede koepelvorm, belegd met een truffeldecoratie naar keuze en gevuld met kaviaar en medaillons van gepocheerd staartvlees van kreeft, aangevuld met visgelei. Gekoeld, gelost en gegarneerd met het vlees van kreeftenscharen.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 37
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2022  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2022
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact