Amandelkoekje van zeer fijne amandelspijs.
WELLINGTONBURGER
Bodem van korstdeeg, in het midden belegd met een in boter gesauteerde julienne van uien, groene en rode paprika en plakjes hardgekookt ei. Bedekt met een rauwe hamburger en een garnituur van dezelfde ingrediënten. Het deeg dichtgevouwen, bestreken met ei en in de oven gebakken. Gegarneerd naar keuze.
WELSH RAREBIT
Toost, bedekt met een fondue van kaas en bier. Of toost, besmeerd met boter en achtereenvolgens belegd met een plak gekookte ham, puntasperges en een plak kaas. Geglaceerd en gegarneerd met tomaat.
WENERDEEG
Boterdeeg van boter, suiker, ei, bloem en zout. Wenerdeeg ook wel harde wenerdeeg genoemd wordt ook wel het 3-2-1 deeg of lapjesdeeg genoemd. Dit is omdat de hoofd ingrediënten (bloem, boter, suiker) in een verhouding tot elkaar staan van 3:2:1 en omdat het deeg na het koelen de neiging heeft wat te scheuren of te brokkelen. […]
WENTELTEEFJES
Dessert van sneetjes witbrood, melk en paneermeel.
WIJNKOPERSBOTER
> Beurre marchand de vin
WISHING
Toost, bedekt met geblanceerde en in boter gesauteerde plakjes kalfshersens. Gegarneerd met gewelde rozijnen en een plak gesauteerde ham.
WONTON MET DADELVULLING
Wontonvelletjes, bedekt met een mengsel van fijngehakte dadels en walnoten, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil. Dichtgevouwen, de randen met eiwit vastgezet en gefrituurd.
WONTON MET VLEES EN GARNALENVULLING
Wontonvelletjes, bedekt met een mengsel van in olie gesauteerde fijngehakte garnalen en varkensvlees, sjalot, waterkastanje, rijstwijn en soja saus, gebonden met maïzena. Dichtgevouwen, de randen met eiwit vastgezet en gefrituurd.
WRIJFDEEG
Als > zetdeeg, maar met een zeer zalvig gemaakte boter zodat het deeg gespoten kan worden.
YOGHURT
Yoghurt is een melkproduct dat bestaat uit melk en melkzuur. Melkzuur ontstaat door fermentatie. Hierbij worden melksuikers omgezet in melkzuur door melkzuurbacteriën. Afhankelijk van de melk die je gebruikt is yoghurt vol, halfvol of mager. Yoghurt heeft een zuurdere smaak dan melk en heeft een dikkere structuur. De melk wordt dikker en krijgt een fris-zure […]
YOGHURTLU KEBAB
Stukjes lamsbout, gemarineerd in olijfolie, geraspte ui, gehakte knoflook, citroensap en tijm. Aan spiesjes gestoken en op houtskool geroosterd. Gedresseerd op stukjes pitabrood, overgoten met yoghurtsaus en besprenkeld met gesmolten boter waarin paprikapoeder en cayennepeper.