1. Witbrood zonder korst. 2. Gedroogd, gezeefd of fijngewreven broodkruim.
MILKSHAKE HISTORIE
Een milkshake is een combinatie van melk, vruchtensiroop en ijs. Deze worden schuimend opgeklopt. De negentiende eeuw, het begin van de milkshake history. De oudste beschikbaar gedrukte verwijzing naar de milkshake in de Verenigde Staten was in 1885. De milkshake van toen bevatte whisky en werd zonder ijs geserveerd. In 1887 werden dranken gemaakt van ‘malted […]
MILLEFEUILLE (duizendblaadjes)
Gebak van hooggerezen bladerdeeg.
MILLEFEUILLES (bladerdeeggebak).
Drie gebakken korstplakken; opgestapeld en gevuld met abrikozenconfiture en banketbakkersroom, de zijkant aanstrijken als > Mathilde. Geabrikoteerd en geglaceerd met fondant. Randversiering van geglaceerde korstringetjes of kleine korstfleurons. Afgewerkt met garneerglazuur en gekonfijte vruchten.
MINCE-PIE (mince pie).
Warm Engels nagerecht bestaande uit een mengsel van gehakte rundernier, kleine blokjes gesneden koude gare kalfsfilet, rozijnen, krenten, gekonfijte oranjesnippers, gehakte zure appel, rasp en sap van sinaasappel, sukade, gember, suiker, kruidnagel, cognac, madera en rum.
MIREILLE (vruchtengerecht).
In vanillesiroop gepocheerde vruchten (peren, abrikozen, nectarines of perziken), genappeerd met puree van bosaardbeien, bestrooid met geschaafde blanke amandelen en gekristaliseerde viooltjes en jasmijn.
MIRLITON
Tartelettes van bladerdeeg.
MIRLITONS (mirlitons).
Koekjes van eierstruif, suiker, bitterkoekjeskruim, abrikozenmoes en bladerdeeg. Gedecoreerd met halve amandelen, bestoven met poedersuiker.
MIRLITONS DE ROUEN (Rouaanse mirlitons).
Koekjes van bladerdeeg, eidooier, suiker, boter, vanille en oranjebloesemwater.
MIROIRS (miroirs).
Kleine ovale gespoten ringetjes van progresbeslag (amandelpoeder, suiker en eiwitten.) bestrooid met amandelschaafsel, gevuld met frangipane (boter, amandelspijs, eieren en citroenrasp). Bedekt met ingekookte abrikozenmoes en transparant geglaceerd met fondant.
MISTRAL (vruchtengerecht Mistral).
Geschilde en gepocheerde peren, perziken of nectarines, bestrooid met poedersuiker en genappeerd met puree van bosaardbeien. Bestrooid met blanke geschaafde amandelen, overdekt met half opg eklopte slagroom en geparfumeerd met vanille. Geserveerd met verse bosaardbeien.
MOKATINES ET CHOCOLATINES (mokka- en chocoladegebakjes).
Kleine vierkante gebakjes van génoisebeslag gevuld met mokkacrème au beurre voor de mokatines en chocoladecréme au beurre voor de chocolatines. Opgespoten met créme en gedecoreerd naar eigen idee.