Rijk bereid en opgediend.
AU NATUREL
Gekookt zonder meer en ook zo opgediend.
BABA
Met siroop of drank doordrenkte gistgebak, bereid in een ring of tulbandvorm.
BABAS (baba’s).
Gemaakt van fijn gistdeeg (bloem, boter, eierstruif, gist, melk, zout, suiker, krenten en rozijnen), in kleine geboterde vormpjes gebakken en meteen na het bakken gedrenkt in een rumsuikersiroop.
BACLAVA
Honingkoek met amandelen; een Griekse specialiteit.
BAIN-MARIE, AU
Methode voor het verwarmen van kwetsbare ingrediënten in een heet waterbad.
BAISER
Mengsel van eiwitschuim en suiker dat eerder gedroogd dan gebakken wordt, omdat het niet mag kleuren.
BAKPOEDER
Bakpoeder is een witte stof die in verbinding met vocht, zuur en warmte koolzuur vrijgeeft, waardoor deeg rijst. Bakpoeder bestaat uit een component die tijdens het bakproces koolzuur afsplits, meestal natriumhydrogeencarbonaat, uit een zuur, of uit een bestandsdelen die zuren losmaken zoals wijnsteenzuur, citroenzuur of wijnsteen en ook anorganische verbindingen als dinatriumhydrogeenfosfaat. Er wordt meestal […]
BALE COLBERT (Colbert timbaal).
Charlottevorm bekleed met plakken brioche, gevuld met chocoladebavarois. Geglaceerd met chocol adefondant. Gegarneerd met opgeklopte slagroom en van couverture gespoten ornamentjes.
BANANES À LA NORVÉGIENNE (bananen op zijn Noors).
Bananenschil gevuld met bananenijs, opgespoten met Italiaans schuim, op smaak gebracht met rum, bestrooid met suiker en blanke, geschaafde amandelen en onder de salamander gekleurd.
BANANES BOURDALOUE (Bourdaloue bananen).
Gepocheerde bananen in vanilles iroop. > Abricots Bourdaloue