Gehalveerde bananen in boter bruingebakken, met een saus van bruine suiker, sinaasappelsap, limoensap, sinaasappelrasp en overgoten met Grand-Marnier.
BANKETBAKKERSROOM
> Crème patissière.
BARQUETTE
Kleine tartelette in de vorm van een schuitje.
BARQUETTE CHANTILLY (schuitje met geslagen room).
Een schuitje van hard Wenerdeeg gevuld met (met de hand geklopte) slagroom.
BARQUETTE PANIER CHANTILLY (mandje met slagroom).
Een bakje gemaakt van lepelbiscuits op een ronde plak harde Wener afgestreken met couverture. De rand is van chocolademarsepein, het mandje gevuld met slagroom en gedecoreerd met een hengsel en bloemetjes van getrokken suiker.
BARQUETTES AUX CERISES (schuitjes met kersen).
Een afgebakken schuitje van hard Wenerdeeg afgestreken met couverture, gevuld met Zwitserse room en belegd met kersen.
BASTOGNEKOEK
Een bastognekoek is gemaakt van zelfrijzend bakmeel, kandijstroop, eidooier, suiker, boter en verschillende specerijen, voornamelijk kaneel en kruidnagel. De specerijen zorgen voor de unieke smaak van de koek. De bastognekoek heeft zijn oorsprong in België. De koek is uitgevonden door bakker Paul Parein in 1952. Voor de naam van zijn nieuwe koek liet hij zich inspireren door de stad Bastenaken. De […]
BATEAUX AUX MARRONS (kastanjebootjes).
Een afgebakken schuitje van hard Wenerdeeg afgestreken met couverture, gevuld met banketbakkersroom en kastanjecrème, belegd met stukjes geg laceerde kastanjes (marrons glacés) en geglaceerd met mokka- of chocoladefondant.
BÂTONS GLACÉS À LA VANILLE (vanillebatons).
Een mengsel van gestampte gepelde amandelen, poedersuiker, merg van een vanillestokje en eiwitten. > Bâtons glacés au chocolat.
BÂTONS GLACÉS AU CHOCOLAT (chocoladebatons).
Een mengsel van gestampte gepelde amandelen, poedersuiker, eiwitten en opgeloste couverture, aangelengd met warm water. Uitgerold op een marmeren werkbank tot een dikte van 1 cm en een breedte van ca.15 cm. Geglaceerd met een eiwitglazuur en op smaak gebracht met merg van een vanillestokje. In reepjes van 2 cm gesneden en op een beboterde […]
BÂTONS/BÂTONNETS
Stokjes, meestal van deeg, in allerlei groottes en bereidingen.
BAVAROIS À LA CRÈME (bavarois met slagroom).
Een compositie van poedersuiker, eidooiers, melk, vanillestokje, gelatine en geslagen slagroom.