In ruim olie gebakken spiegeleieren, bij voorkeur geserveerd met pilafrijst en tomatensaus.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
HUEVOS FRITOS CON MIGAS
In ruim olie gebakken spiegeleieren, gedresseerd op in olie of reuzel gebakken broodcroûtons en stukjes ham en/of chorizo
HUMMUS BI TAHINI
Puree van ge kookte kikkererwten, vermengd met het kookvocht en met sesampasta, knoflook, cayennepeper en citroensap. Gedresseerd, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met gehakte peterselie, komijn en cayennepeper. Koud geserveerd met pitabrood, komkommer, lenteuitjes en radijs.
HUNGARIAN
Warme toost, bedekt met een mengsel van in boter gesauteerd grof gehakt lamsvlees, fijngesneden ui, knoflook en paprikapoeder, gebonden met een ingekookte saus van jus de veau en zure room. Gegarneerd met reepjes geroosterde, ontvelde rode paprika.
INDONESIANBURGER
Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd. De onderste helft bedekt met een geroosterde hamburger, genappeerd met een zachtgekookte saus van water, gemalen pinda’s, tamarinde en grofgemalen ui, knoflook en rode chilipeper. Daarop het kapje, alles vastgezet met een spiesje. Geserveerd met pommes frites en geblancheerde taugé en op smaak gebracht met sauce vinaigrette. Garnering […]
I’M YOURS
In boter gestoofde bleekselderij, omwikkeld met plakjes kalfsfricandeau. Gedresseerd op warme toost, genappeerd met sauce à la crème en gegarneerd met fijngesneden geroosterde, ontvelde rode paprika en truffel.
JAPONAISE
Met boter besmeerde toost, belegd met een blaadje kropsla en een mengsel van krabvlees en blokjes gember, aangemaakt met mayonaise en tomatenketchup. Gegarneerd met ontpitte kersen en mirabellen.
JOCKEY-CLUB
Rond uitgestoken toost, bedekt met gepocheerd ei en genappeerd met tomatensaus. Gegarneerd met plakjes in boter gebakken champignons, gehakte peterselie en krokant gebakken plakjes ontbijtspek.
JUMBO
Warme toost, bedekt met vierkante stukjes in boter gebakken goudrenet en daarop een salpicon van grote garnalen, gebonden met sauce curry à l’indienne.
KEFTA
Balletjes van lams- of rundergehakt, geraspte ui, gehakte peterselie, komijn en kaneel, iets platgedrukt en geroosterd of in olie gebakken. Geserveerd met pitabrood; gegarneerd met schijfjes ontvelde tomaat en komkommer.
KEULSE HARING
Sneetje bruinbrood, besmeerd met boter, belegd met een blaadje kropsla en een salade van aardappel, appel, ui en gemarineerde haringen, fijngesneden en aangemaakt met sauce tartare. Gegarneerd met reepjes haring en uiring
KING OF THE SEA
Cocktailglas, gevuld met stukjes versgekookte kreeft, bedekt met mayonaise waarin knoflook, tomatenketchup, madera, cognac en tabasco. Gegarneerd met gepocheerde oester en schijfjes truffel.