menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Snacks » Pagina 10

Snacks

Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 19
  • Volgende »

HUEVOS FRITOS

Geplaatst op: 6 januari 2016

In ruim olie gebakken spiegeleieren, bij voorkeur geserveerd met pilafrijst en tomatensaus.

HUEVOS FRITOS CON MIGAS

Geplaatst op: 6 januari 2016

In ruim olie gebakken spiegeleieren, gedresseerd op in olie of reuzel gebakken broodcroûtons en stukjes ham en/of chorizo

HUMMUS BI TAHINI

Geplaatst op: 6 januari 2016

Puree van ge kookte kikkererwten, vermengd met het kookvocht en met sesampasta, knoflook, cayennepeper en citroensap. Gedresseerd, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met gehakte peterselie, komijn en cayennepeper. Koud geserveerd met pitabrood, komkommer, lenteuitjes en radijs.

HUNGARIAN

Geplaatst op: 6 januari 2016

Warme toost, bedekt met een mengsel van in boter gesauteerd grof gehakt lamsvlees, fijngesneden ui, knoflook en paprikapoeder, gebonden met een ingekookte saus van jus de veau en zure room. Gegarneerd met reepjes geroosterde, ontvelde rode paprika.

INDONESIANBURGER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd. De onderste helft bedekt met een geroosterde hamburger, genappeerd met een zachtgekookte saus van water, gemalen pinda’s, tamarinde en grofgemalen ui, knoflook en rode chilipeper. Daarop het kapje, alles vastgezet met een spiesje. Geserveerd met pommes frites en geblancheerde taugé en op smaak gebracht met sauce vinaigrette. Garnering […]

I’M YOURS

Geplaatst op: 6 januari 2016

In boter gestoofde bleekselderij, omwikkeld met plakjes kalfsfricandeau. Gedresseerd op warme toost, genappeerd met sauce à la crème en gegarneerd met fijngesneden geroosterde, ontvelde rode paprika en truffel.

JAPONAISE

Geplaatst op: 6 januari 2016

Met boter besmeerde toost, belegd met een blaadje kropsla en een mengsel van krabvlees en blokjes gember, aangemaakt met mayonaise en tomatenketchup. Gegarneerd met ontpitte kersen en mirabellen.

JOCKEY-CLUB

Geplaatst op: 6 januari 2016

Rond uitgestoken toost, bedekt met gepocheerd ei en genappeerd met tomatensaus. Gegarneerd met plakjes in boter gebakken champignons, gehakte peterselie en krokant gebakken plakjes ontbijtspek.

JUMBO

Geplaatst op: 6 januari 2016

Warme toost, bedekt met vierkante stukjes in boter gebakken goudrenet en daarop een salpicon van grote garnalen, gebonden met sauce curry à l’indienne.

KEFTA

Geplaatst op: 6 januari 2016

Balletjes van lams- of rundergehakt, geraspte ui, gehakte peterselie, komijn en kaneel, iets platgedrukt en geroosterd of in olie gebakken. Geserveerd met pitabrood; gegarneerd met schijfjes ontvelde tomaat en komkommer.

KEULSE HARING

Geplaatst op: 6 januari 2016

Sneetje bruinbrood, besmeerd met boter, belegd met een blaadje kropsla en een salade van aardappel, appel, ui en gemarineerde haringen, fijngesneden en aangemaakt met sauce tartare. Gegarneerd met reepjes haring en uiring

KING OF THE SEA

Geplaatst op: 6 januari 2016

Cocktailglas, gevuld met stukjes versgekookte kreeft, bedekt met mayonaise waarin knoflook, tomatenketchup, madera, cognac en tabasco. Gegarneerd met gepocheerde oester en schijfjes truffel.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 19
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact