Toost, bedekt met een salpicon van kalfsvlees en plakjes hardgekookt ei, bestrooid met geraspte kaas en gegratineerd.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
MARGUERITE
Toost belegd met een blaadje kropsla en een julienne van ham en gerookte rundertong, aangemaakt met gehakte piccalilly en mayonaise. Gegarneerd met plakjes hardgekookt ei en tuinkruiden.
MARIANNE
Toost, bedekt met plakjes ontvelde tomaat en camembert, vermengd met gehakte kervel en prei. Gegarneerd met tuinkruiden.
MEJILLONES EN ESCABECHE
Gekookte en daarna in olijfolie gebakken mosselen, gemarineerd in een mengsel van in olijfolie gefruite paprikapoeder, laurierblad en gekneusde peperkorrels, afgeblust met wijnazijn en mosselvocht. De mosselen gedresseerd in de schelpen en besprenkeld met de marinade.
MERMAID’S STEW
Toost, bedekt met een ragout van gekookte mosselen en stukjes zeevis, gebonden met sauce à la crème. Gegarneerd met tuinkruiden en schijfjes citroen.
MINUTE
Toost, bedekt met in boter gesauteerde stukjes runderhaas, genappeerd met sauce béarnaise en gegarneerd met een tranche gebakken ham.
MIYAKO
Toost, belegd met een blaadje kropsla en een julienne van gepocheerde kip en bleekselderij, aangemaakt met chutney, mayonaise en kerriepoeder. Gegarneerd met partjes mandarijn.
MOHAWK
Toost, belegd met een dikke plak gekookte ham, ingewreven met majoraan en bruine suiker en geglaceerd. Geserveerd met plakjes ontvelde tomaat en gekneusde peperkorrels.
MONSIEUR
Toost, bedekt met gesauteerde en in maderasaus gestoofde kalfsniertjes. Gegarneerd met plakjes krokant gebakken ontbijtspek.
MONTADITOS
Sneetjes brood, besprenkeld met olijfolie en naar keuze belegd met gerookte zalm, ansjovisfilets, chorizo, schapenkaas, omelet, gebakken bloedworst, serranoham, in olie geroosterde varkensfilet, enz.
MOUTARDE
Toost, belegd met kleine in sauce moutarde au vin blanc gekookte balletjes gehakt. Gegarneerd met een julienne van gekookte ham en geraspte mierikswortel.
MOUTONDE
Schuitjes van bladerdeeg, gevuld met een ragout van kleine balletjes gehakt, gebonden met sauce velouté de veau en mosterd. Gegarneerd met geraspte mierikswortel en een julienne van geroosterde en ontvelde rode paprika.