Hamburgerbroodje, overlangs in drie plakken gesneden, de platte zijden geroosterd en besmeerd met mosterd. Tussen de drie plakken brood komen twee kleine geroosterde hamburgers, bedekt met een saus van in boter gesauteerde julienne van ui, afgeblust met witte wijn, ingekookt met mosterd en jus de veau. Het geheel wordt vastgezet met een spiesje en naar […]
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
MUTABBEL
Zie: Baba ghannouj.
NEPTUNE
Toost, belegd met een blaadje kropsla en tonijn in olie, bestrooid met geschaafde en gebruneerde amandelen.
NEUROTIC DOGS
Knakworst, over de lengte tot halverwege ingesneden. De inkeping gevuld met een stukje kaas, het geheel omwikkeld met plakjes ontbijtspek en in boter gesauteerd. Gedresseerd op toost en bestreken met mosterd.
NEW JERSEY
Toost, bedekt met in boter gesauteerde kippenlevertjes en lardons van spek. Genappeerd met tomatensaus en gegarneerd met geraspte mierikswortel.
NEWARNER ENCHILADA
Opgerolde flensjes, gevuld met een salpicon van gevogelte. Gedresseerd op toost, genappeerd met tomatensaus, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en gegratineerd.
NEWBLIRY
Toost, belegd met een blaadje kropsla en blokjes krabvlees, genappeerd met mayonaise waarin paprikapoeder en sherry. Gegarneerd met tuinkruiden.
NOON
Toost, bedekt met blokjes verse ananas, met daarover een plak kaas. Geglaceerd en gegarneerd met tuinkruiden.
NORI-MAKI
Noriblad, belegd met sushirijst en bestreken met wasabipuree. In het midden belegd met repen verse zalmfilet en lenteui, wortel of haricots verts. Door middel van een bamboematje stevig opgerold. Laten rusten en met een vochtig mes in schijven gesneden. Serveren met sojasaus of een andere saus op basis van soja.
O-KAY
Sneetje met boter besmeerd witbrood, belegd met plakjes rosbief of kalfsfricandeau en daarop plakjes hardgekookt ei, genappeerd met sauce ravigote. Gegarneerd met ansjovisfilet, schijfjes augurk en plakjes ontvelde tomaat.
OESTER-BACONSPIESJES
Oesters, omwikkeld met dunne plakjes bacon, aan een cocktailprikker gestoken en bestrooid met een mengsel van bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, zwarte en cayennepeper. In olie gebakken en geserveerd met een saus van oestervocht, limoensap, gesneden lenteuitjes, gehakte peterselie en gehakte rode chilipeper.
OEUF
Toost, bedekt met roerei en bestrooid met geraspte parmezaanse kaas.
