In rode wijn gepocheerde eieren, gedresseerd op een slabedje en bestrooid met lardons krokant gebakken ontbijtspek.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
ORIËNT
Toost, in boter geroosterd met wat kerriepoeder, bedekt met een in boter gebakken tartaartje en een gebakken en gehalveerde banaan, bestrooid met geraspte ui en kaas en geglaceerd.
ORIENTAL
Droge rijst, aangemaakt met tomatensaus, tabasco en stukjes hardgekookt ei. Gedresseerd op toost, gegarneerd met chutney en een julienne van mango en omelet.
PAN CON TOMATE
Sneden geroosterd boerenbrood, besmeerd met het vlees van rijpe tomaten en besprenkeld met olijfolie.
PARISIENNE
Schuitje van bladerdeeg, gevuld met Champignons à la crème, bestrooid met geschaafde en gebruneerde amandelen. Gegarneerd met schijfjes truffel.
PASTRAMI
Plak gekookt mager rookspek, ingewreven met een mengsel van fijngewreven peperkorrels en majoraan. In boter gesauteerd, afgeblust met sherry, gedresseerd op toost, genappeerd met ingekookte déglaçage en gegarneerd met tuinkruiden.
PHILADELPHIA
Warme toost, bedekt met fondue van kaas met fijngesneden groenten en stukjes geroosterde en ontvelde rode paprika. Gegarneerd met plakje krokant gebakken ontbijtspek.
PICASSO
Toost, belegd met een met bloem bestrooide en in boter gebakken tongfilet. Gegarneerd met in boter gesauteerde blokjes ananas, gember, tomaat en banaa
PICKLED GREEN BANANAS
Groene bananen, gepeld, gekookt en in dikke plakken gesneden. Bedekt met in olie gebakken lardons van ontbijtspek, fijngesneden ui, knoflook en laurier.
PINCHO MORUNO
Stukjes varkensvlees, gemarineerd in olijfolie, komijn, tijm, cayennepeper, oregano en knoflook, aan spiesjes gestoken en geroosterd.
PIPERRADA
Platte omelet van in olie gefruite fijngesneden ui en knoflook, julienne van Serranoham, rode en groene paprika en tomate concassé. Overgoten met losgeklopte eieren en zachtjes gestold.
PIZELLE
Kleine pizza’s van pizzadeeg, in olie gefrituurd. Geserveerd met tomatensaus en gegarneerd met verse basilicumblaadjes. Ook: geserveerd met in olie en knoflook gesauteerde andijvie. Of bedekt met tomatensaus, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en in de oven gebakken.