menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Snacks » Pagina 15

Snacks

Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • …
  • 19
  • Volgende »

PLANTAGE

Geplaatst op: 6 januari 2016

Toost, belegd met een plak gekookte ham en een schijf geroosterde ananas. Het geheel bedekt met een mengsel van gemalen pinda’s, geraspte kaas, paprikapoeder en olie. Geglaceerd en gegarneerd met tuinkruiden.

POTATO PANCAKE AND BURGER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Geroosterde hamburger, gedresseerd op en bedekt met een in olie gebakken aardappelkoekje van geschaafde aardappel en ui, vermengd met ei. Geserveerd met |een julienne van sla en rode paprika, vermengd met mayonnaise andalouse.

QUICHE LORRAINE (kaas-spektaart uit Lotharingen).

Geplaatst op: 2 februari 2016

Vorm belegd met pâte à foncer of pâte brisée, bedekt met fijngesneden en in boter gestoofde uien, plakjes gebakken bacon en geraspte of plakjes gruyèrekaas, aangevuld met een mengsel van room, eieren en zout, bestrooid met vlokjes boter en in een matig hete oven gegaard. Warm of lauw geserveerd. Een stukje geschiedenis van dit klassieke […]

REMBRANDT

Geplaatst op: 6 januari 2016

Toost, belegd met een plak gekookte ham en een plak gelardeerde kalfslever. Gegarneerd met schijfjes hardgekookt ei en bedekt met sauce rémoulade.

REUBEN SANDWICH

Geplaatst op: 30 mei 2018

De Reuben Sandwich, gemaakt door Arnold Reuben, is misschien wel de eerste sandwich die geïnspireerd is door een beroemdheid, hoewel het gerecht naar de chef-kok is vernoemd in plaats van de actrice. Patricia Taylor, dochter van Arnold Reuben, vertelde in een interview met de New York Times hoe de sandwich ontstaan was. Volgens Taylor kwam […]

REUBENBURGER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd en besmeerd met mosterd. De onderste helft bedekt met een geroosterde hamburger, waarop gebraiseerde zuurkool en een plak emmentaler. Geglaceerd, afgedekt met het kapje en alles vastgezet met een spiesje. Geserveerd met aardappelsalade en een garnering naar keuze.

ROPA VIEJA

Geplaatst op: 6 januari 2016

In olie of boter gesauteerd mengsel van champignons, stukjes chorizo, gehakte ui en knoflook, artisjok, tomate concassé, enz., afgeblust met sherry en witte wijn. Geserveerd met brood.

ROTH’S

Geplaatst op: 6 januari 2016

Toost, bedekt met een ragoût van gevogelte en champignons, gegarneerd met een rozet purée duchesse en gegratineerd.

ROTI

Geplaatst op: 6 januari 2016

Een roti (Hindoestaans) is een ongezoete pannenkoek gemaakt van brooddeeg. Vaak serveert men de roti met vlees, aardappelen, ei en kousenband. aan toe. Met verschillende ingrediënten en kruiden worden er veel verschillende variaties gecreëerd. Typisch Surinaamse varianten zijn ‘roti dalbhari’, ‘roti alubhari’ en ‘roti masala’ . Roti dalbhari wordt gekenmerkt door de toevoeging van gele […]

RUMAKI

Geplaatst op: 6 januari 2016

In sojasaus, water, gember en kaneel gepocheerde kippenlevertjes, samen met een gehalveerde waterkastanje in een plakje ontbijtspek gewikkeld, aan een spiesje gestoken en gefrituurd of gegrild.

SAGANAKI

Geplaatst op: 6 januari 2016

Plak kaas van 1 cm dik, gemarineerd met fijngehakte knoflook en oregano, besprenkeld met azijn, bestrooid met bloem en in olie aan beide zijden gebakken. Gegarneerd met gehakte peterselie en citroen.

SAM’S FLAVOUR

Geplaatst op: 6 januari 2016

Toost, belegd met plakjes koude gebraden kalkoen, gegarneerd met een fijne julienne van rauwe rode en witte kool, aangemaakt met mayonaise waarin tomatenketchup en tabasco.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • …
  • 19
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact