menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Snacks » Pagina 18

Snacks

Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Volgende »

TORTILLA MURCIANA

Geplaatst op: 6 januari 2016

Platte omelet van geklopte eieren en fijngesneden verse groenten van het seizoen.

TORTILLAS

Geplaatst op: 6 januari 2016

Platte flensjesvormige plakjes deeg van maïsmeel, water en zout. In de oven of een gietijzeren koekenpan gebakken en o.a. gebruikt als basis voor enchilladas, tostadas, tacos en quesadillas.

TOSTADAS ESTILO GUADALAJARA

Geplaatst op: 6 januari 2016

Tortillas, aan beide zijden in reuzel gebakken, bedekt met een mengsel van in reuzel gebakken gare bruine bonen of nierboontjes, tomate concassé, fijngesneden ui, knoflook en chilipeper. Daarop een julienne van ijsbergsla, grofgehakte uien, plakjes varkenspoot in het zuur of zure zult. Als laatste een koude saus van tomate concassé, fijngesneden ui, knoflook en oregano, […]

TRIANON

Geplaatst op: 6 januari 2016

Schuitje van bladerdeeg, gevuld met een salpicon van blokjes gekookte rundertong en in boter gestoofde champignons, gebonden met sauce velouté de volaille. Gegarneerd met schijfjes in boter gestoofde truffel en ananas.

TRIOBURGER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Drie kleine hamburgerbroodjes, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd en besmeerd met mosterd. De onderste helften bedekt met slablaadjes, dunne uienringen en plakjes tomaat. Daarop een kleine geroosterde hamburger voor het ene, een kipburger voor het tweede en een lamsburger voor het derde broodje. Afgedekt met de kapjes en geserveerd met coleslaw en plakjes augurk.

TRIUMPH

Geplaatst op: 6 januari 2016

Gebakken brioche, gevuld met stukjes in boter gestoofde artisjokbodems en tomate concassé. Gegarneerd met grote, warme gepocheerde garnalen.

TURKSE LAMSKEBABS

Geplaatst op: 6 januari 2016

Met olijfolie, knoflook, kaneel, komijn, tijm en verse munt gemarineerde stukjes lamsvlees. Het vlees aan spiesjes gestoken met stukken ui, paprika en champignons. Op houtskool geroosterd en geserveerd met geroosterd Turks brood.

TWINBURGER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Hamburgerbroodje, overlangs in drie sneetjes gesneden, de platte zijden geroosterd. Tussen de drie sneetjes twee kleine geroosterde hamburgers, bedekt met slablaadjes, dunne rauwe uiringen en plakjes tomaat. Het geheel vastgezet met een spiesje en gegarneerd naar keuze. Geserveerd met pommes frites en komkommersalade.

UITSMIJTER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Sneetjes met boter besmeerd brood, belegd met plakjes vleeswaar of kaas naar keuze. Daarop in boter gebakken spiegeleieren, gegarneerd met een blaadje kropsla en schijfjes tomaat en augurk.

VIRGINIA

Geplaatst op: 6 januari 2016

Toost, belegd met plakjes lichtgewelde ham en in boter gesauteerde plakken kalfsnier, genappeerd met sauce piquante en gegarneerd met een gestoofde pruim of abrikoos.

WELLINGTONBURGER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Bodem van korstdeeg, in het midden belegd met een in boter gesauteerde julienne van uien, groene en rode paprika en plakjes hardgekookt ei. Bedekt met een rauwe hamburger en een garnituur van dezelfde ingrediënten. Het deeg dichtgevouwen, bestreken met ei en in de oven gebakken. Gegarneerd naar keuze.

WELSH RAREBIT

Geplaatst op: 6 januari 2016

Toost, bedekt met een fondue van kaas en bier. Of toost, besmeerd met boter en achtereenvolgens belegd met een plak gekookte ham, puntasperges en een plak kaas. Geglaceerd en gegarneerd met tomaat.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact