Toost, bedekt met geblanceerde en in boter gesauteerde plakjes kalfshersens. Gegarneerd met gewelde rozijnen en een plak gesauteerde ham.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
WONTON MET DADELVULLING
Wontonvelletjes, bedekt met een mengsel van fijngehakte dadels en walnoten, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil. Dichtgevouwen, de randen met eiwit vastgezet en gefrituurd.
WONTON MET VLEES EN GARNALENVULLING
Wontonvelletjes, bedekt met een mengsel van in olie gesauteerde fijngehakte garnalen en varkensvlees, sjalot, waterkastanje, rijstwijn en soja saus, gebonden met maïzena. Dichtgevouwen, de randen met eiwit vastgezet en gefrituurd.
YOGHURTLU KEBAB
Stukjes lamsbout, gemarineerd in olijfolie, geraspte ui, gehakte knoflook, citroensap en tijm. Aan spiesjes gestoken en op houtskool geroosterd. Gedresseerd op stukjes pitabrood, overgoten met yoghurtsaus en besprenkeld met gesmolten boter waarin paprikapoeder en cayennepeper.
ZALM MET GEPOCHEERD EI
Met boter besmeerde toost, belegd met een blaadje kropsla en plakjes gerookte zalm. Daarop een gepocheerd ei, genappeerd met mayonaise en gegarneerd met tuinkruiden.
ZEELANDIA
Gekookte mosselen, gepaneerd à l’anglaise en gefrituurd. Gedresseerd op toost en geserveerd met sauce rémoulade.