Sneetje volkorenbrood, besmeerd met boter en achtereenvolgens belegd met blaadjes kropsla, een plak corned beef en aardappelsalade. Gegarneerd met een gepocheerd ei, genappeerd met sauce ravigote.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
ASPERGES MET RUNDERTONG
Toost, belegd met plakken gekookte rundertong en daarop puntasperges, schijfjes tomaat en plakjes hardgekookt ei. Het geheel bedekt met een plak kruidenkaas en daarna geglaceerd.
ASPERGES UIT DE ARDENNEN
Toost, belegd met puntasperges en een mengsel van fijngehakte Ardenner ham en kaas. Het geheel geglaceerd en gegarneerd met krab en dille.
ATLANTIC
Toost, belegd met een mengsel van met mayonaise geb onden stukjes krab en inktvis, gegarneerd met garnalen en tuinkruiden.
AUBERGE
Toost, bestreken met roerei, belegd met plakjes door bloem gehaalde en in boter gebakken aubergine. Gegarneerd met een julienne van gekookte ham.
AVOCADO
Sneetje witbrood, belegd met schijfjes komkommer en bestreken met een mengsel van gehakte avocado, geraspte ui, citroensap en cayennepeper. Gegarneerd met reepjes geroosterde en ontvelde rode paprika en plakjes groene en zwarte olijf.
BABA GHANNOUJ
In de oven geroosterde aubergines; het vruchtvlees gepureerd en vermengd met fijngehakte knoflook, sesampasta en citroensap. Gegarneerd met geroosterde pijnboompitten, gehakte peterselie en eventueel granaatappelpitten. Koud geserveerd met pitabrood, komkommer, lenteuitjes en radijs.
BACON AND APPLE
Dikke schijf goudrenet, bedekt met een koepel van kalfsgehakt, omwikkeld met dunne plakjes ontbijtspek en in boter aan beide kanten gebakken.
BACON-AND-CHEESEBURGER
Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd. De ene helft bedekt met een blad kropsla, waarop coleslaw. De andere helft met een geroosterde hamburger, bedekt met een plak kaas en geglaceerd. Gegarneerd met plakjes krokant gebakken ontbijtspek.
BAK PAO
Gerezen deeg van bloem, gist, melk, water en suiker, cirkelvormig uitgerold en gevuld met een mengsel van gehakte garnalen, fijngesneden prei, knoflook en gemberwortel, in olie gesauteerd en afgeblust met sherry. De zijkanten van de deeglap naar binnen gevouwen, dichtgeplakt met wat water, nagerezen en vervolgens gaargestoomd. De vulling kan ook best aan uit varkensgehakt, […]
BALKANSTEAK MET PEPER
Biefstukje, ingesmeerd met gek neusde peperkorrels en in boter gesauteerd. Gedresseerd op toost, genappeerd met sauce demiglace en gegarneerd met een blaadje kropsla en dun gesneden uiringen.
BANH CUON
Dunne in olie gebakken flensjes van water, maïzena, tapiocameel en rijstemeel. Bedekt met een mengsel van in olie ges auteerde fijngesneden ui, shiitakes en varkensgehakt. Opgerold, gegarneerd met fijngesneden lenteui, dunne plakjes komkommer en gehakte muntblaadjes en besprenkeld met een Vietnamese dipsaus van limoensap, vissaus, geraspte wortel, gehakte chilipeper en knoflook.
