menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Snacks » Pagina 2

Snacks

Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 19
  • Volgende »

ARGENTIJNSE SNACK

Geplaatst op: 3 januari 2016

Sneetje volkorenbrood, besmeerd met boter en achtereenvolgens belegd met blaadjes kropsla, een plak corned beef en aardappelsalade. Gegarneerd met een gepocheerd ei, genappeerd met sauce ravigote.

ASPERGES MET RUNDERTONG

Geplaatst op: 3 januari 2016

Toost, belegd met plakken gekookte rundertong en daarop puntasperges, schijfjes tomaat en plakjes hardgekookt ei. Het geheel bedekt met een plak kruidenkaas en daarna geglaceerd.

ASPERGES UIT DE ARDENNEN

Geplaatst op: 3 januari 2016

Toost, belegd met puntasperges en een mengsel van fijngehakte Ardenner ham en kaas. Het geheel geglaceerd en gegarneerd met krab en dille.

ATLANTIC

Geplaatst op: 3 januari 2016

Toost, belegd met een mengsel van met mayonaise geb onden stukjes krab en inktvis, gegarneerd met garnalen en tuinkruiden.

AUBERGE

Geplaatst op: 3 januari 2016

Toost, bestreken met roerei, belegd met plakjes door bloem gehaalde en in boter gebakken aubergine. Gegarneerd met een julienne van gekookte ham.

AVOCADO

Geplaatst op: 3 januari 2016

Sneetje witbrood, belegd met schijfjes komkommer en bestreken met een mengsel van gehakte avocado, geraspte ui, citroensap en cayennepeper. Gegarneerd met reepjes geroosterde en ontvelde rode paprika en plakjes groene en zwarte olijf.

BABA GHANNOUJ

Geplaatst op: 3 januari 2016

In de oven geroosterde aubergines; het vruchtvlees gepureerd en vermengd met fijngehakte knoflook, sesampasta en citroensap. Gegarneerd met geroosterde pijnboompitten, gehakte peterselie en eventueel granaatappelpitten. Koud geserveerd met pitabrood, komkommer, lenteuitjes en radijs.

BACON AND APPLE

Geplaatst op: 3 januari 2016

Dikke schijf goudrenet, bedekt met een koepel van kalfsgehakt, omwikkeld met dunne plakjes ontbijtspek en in boter aan beide kanten gebakken.

BACON-AND-CHEESEBURGER

Geplaatst op: 3 januari 2016

Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd. De ene helft bedekt met een blad kropsla, waarop coleslaw. De andere helft met een geroosterde hamburger, bedekt met een plak kaas en geglaceerd. Gegarneerd met plakjes krokant gebakken ontbijtspek.

BAK PAO

Geplaatst op: 3 januari 2016

Gerezen deeg van bloem, gist, melk, water en suiker, cirkelvormig uitgerold en gevuld met een mengsel van gehakte garnalen, fijngesneden prei, knoflook en gemberwortel, in olie gesauteerd en afgeblust met sherry. De zijkanten van de deeglap naar binnen gevouwen, dichtgeplakt met wat water, nagerezen en vervolgens gaargestoomd. De vulling kan ook best aan uit varkensgehakt, […]

BALKANSTEAK MET PEPER

Geplaatst op: 6 januari 2016

Biefstukje, ingesmeerd met gek neusde peperkorrels en in boter gesauteerd. Gedresseerd op toost, genappeerd met sauce demiglace en gegarneerd met een blaadje kropsla en dun gesneden uiringen.

BANH CUON

Geplaatst op: 6 januari 2016

Dunne in olie gebakken flensjes van water, maïzena, tapiocameel en rijstemeel. Bedekt met een mengsel van in olie ges auteerde fijngesneden ui, shiitakes en varkensgehakt. Opgerold, gegarneerd met fijngesneden lenteui, dunne plakjes komkommer en gehakte muntblaadjes en besprenkeld met een Vietnamese dipsaus van limoensap, vissaus, geraspte wortel, gehakte chilipeper en knoflook.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 19
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact