Warme toost, belegd met in boter gesauteerde kippenlevers en genappeerd met tomatensaus.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
BARON
Sneetje witbrood, besmeerd met boter en belegd met dunne plakjes gekookte ham, ossentong en gruyère. Hierop een gehalveerd hardgekookt ei, genappeerd met mayonaise. Gegarneerd met een blaadje kropsla, schijfjes augurk, plakjes tomaat en rauwe uiringen.
BBQ-BURGER
Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd. De onderste helft bedekt met een geroosterde hamburger, genappeerd met tomatenketchup of barbecuesaus en gegarneerd met plakjes krokant gebakken ontbijtspek. Daarop het kapje; geserveerd met coleslaw en pommes frites.
BÉBÉ
Toost, belegd met een blaadje kropsla waarop een bolletje huzarensalade, genappeerd met mayonaise en gegarneerd met streepjes tomatenketchup. Daaroverheen met een blaadje kropsla met wat coleslaw.
BEEFEATER
Sneetje witbrood, besmeerd met boter en belegd met een blaadje kropsla waarop plakjes rosbief. Hierop een bolletje huzarensalade, bedekt met een half hardgekookt ei, genappeerd met mayonaise. Gegarneerd met een partje tomaat.
BERBERECHOS A LA MARINERA
Gekookte hartschelpen in de schelp, overgoten met een ingekookte saus van kookvocht, witte wijn, in olie gefruite fijngesneden ui en knoflook, broodkruim, citroensap en laurier. Bestrooid met gehakte peterselie en geserveerd met brood.
BISTEC JEREZ
In boter gesauteerd biefstukje, gedresseerd op warme toost, genappeerd met een saus van ingekookte jus de veau, sherry en fijngesneden ui en gegarneerd met krokant gebakken plakjes ontbijtspek.
BOCADILLOS
Broodjes, overlangs doorgesneden, daarop met olijfolie besprenkelde tomaat en verder belegd met rauwe of gekookte ham, chorizo, verse kaas, Spaanse omelet, tonijn in olie, enz.
BOKKING
Toost met boter, belegd met een blad kropsla waarop reepjes bokking. Gegarneerd met tuinkruiden en citroen.
BOOKMAKER
Twee langwerpige sneetjes casinobrood, in boter ger oosterd.Tussen beide sneetjes een dunne gegrilde entrecôte, het vlees besprenkeld met Worcestersaus.
BOQUERONES EN VINAGRE
Verse ansjovisfilets, gemarineerd in verdunde azijn, uitgelekt, bestrooid met gehakte peterselie en knoflook en besprenkeld met olijfolie. Geserveerd met brood.
BÖREK MET KAAS
Velletjes filodeeg, gevuld met een dikke saus van fetakaas, bloem, melk en boter. In driehoekjes gevouwen, besprenkeld met water en in de oven gebakken.