Rondjes pasteideeg, in het midden belegd met een mengsel van in boter gestoofde spinazie, pijnboompitten, rozijnen en gehakte ansjovis en knoflook. Dubbelgevouwen tot een halve maan, de randen aangedrukt met de tanden van een vork en in oven of frituur gebakken. De vulling kan ook bestaan uit een mengsel van drooggebakken runder- en varkensgehakt, komijn, […]
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
EMPEROR
Warme toost, bedekt met tranches gepocheerde kippenborst en daaroverheen sauce suprême.
ENCHILLADAS
ROJAS Tortillas, in tomatensaus gedoopt en daarna in hete reuzel gebakken zonder te kleuren. Bedekt met een mengsel van in reuzel gebakken grofgehakte chorizoworstjes, geraspte parmezaanse kaas en een koude saus van tomate concassé, fijngesneden ui, gehakte koriander en chilipeper. Dik opgerold, overgoten met saus als in de vulling, bestrooid met fijngehakte ui en geraspte […]
ENCHILLADAS VERDES
Tortillas, door een koude saus van gepureerde groene tomaten, koriander, chili- of serranopepers en kippenbouillon gehaald en vervolgens in hete reuzel gebakken zonder te kleuren. Bedekt met een mengsel van stukjes gare kip, kwark en room. Dik opgerold, overgoten met de eerder genoemde groene tomatensaus, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en gegratineerd.
EVERYBODY’S
Warme toost, bedekt met een met sauce piquante gebonden julienne van kip, gekookte ham en kalkoen. Gegarneerd met schijfjes tomaat en plakjes hardgekookt ei.
EXCELLENCE
Stengels geblancheerde bleekselderij, in plakken gekookte ham gewikkeld, genappeerd met sauce béchamel waarin |fijngehakte ham, champignons en paprikapoeder, bestrooid met een mengsel van geraspte parmezaanse kaas en broodkruim, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.
FALAFEL, DE OORSPRONG
Mengsel van gare en gepureerde kikkererwten, broodkruim, gehakte knoflook en peterselie, ei, komijn, kurkuma, koriander en sesampasta. Tot balletjes gerold, bestrooid met bloem en in olie gebakken. Geserveerd met pitabrood. Als je aan mediterrane gerechten denkt, denk je dan meteen aan falafel! Sommigen eten hun falafel liever alleen voor een smakelijke snack en anderen vinden […]
FARMER’S
Toost, besmeerd met roomkaas vermengd met gehakte bleekselderij. Gegarneerd met een julienne van gekookte ham en meloen.
FATAYEER
Vleespasteitjes van een pizza-achtig deeg, in cirkels van 8 cm uitgestoken, bedekt met een mengsel van in olijfolie gefruite ui en lamsgehakt, vermengd met geroosterde pijnboompitten, gehakte peterselie, kaneel en cayennepeper. Tot een driehoekje dichtgevouwen, met olie bestreken en in de oven gebakken. Geserveerd met yoghurt.
FILET VAN ZEETONG
Sneetje volkorenbrood, besmeerd met boter, bedekt met een blaadje kropsla. Hierop een door beslag gehaalde en gefrituurde tongfilet. Gegarneerd met een schijfje citroen.
FILET VAN ZEETONG MET SAUCE RAVIGOTE
Sneetje volkorenbrood, besmeerd met boter en belegd met een blaadje kropsla. Hierop een met bloem bestrooide, in boter gebakken tongfilet, bedekt met sauce ravigote. Gegarneerd met een schijfje citroen.
FILET VAN ZEETONG MET SAUCE RÉMOULADE
Sneetje volkorenbrood, besmeerd met boter, bedekt met een blad kropsla. Hierop een door beslag gehaalde en gefrituurde tongfilet, bedekt met sauce rémoulade. Gegarneerd met een schijfje citroen.