Met boter besmeerde toost, achtereenvolgens belegd met gekookte ham, ananas en kaas en tot slot gegratineerd.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
FOIE D’AIGLEFIN
Toost, belegd met een blaadje kropsla en schelvislever en bestrooid met geschaafde en gebruneerde amandelen.
FRANKFURTER
Sneetje witbrood, belegd met vier kleine Frankfurter worstjes, een plak gekookte ham en een plak kaas en vervolgens geglaceerd.
FRIED BANANAS
Toost, belegd met stukken met bloem bestrooide en in boter gebakken banaan. Besprenkeld met citroensap en genappeerd met bessengelei.
FRIED HAM
Twee met boter besmeerde sneetjes witbrood waartussen plakjes gekookte ham. Het geheel in de gewenste vorm gesneden en in boter gebakken. Gegarneerd met een blaadje kropsla en schijfjes citroen, tomaat en augurk.
GAMBAS AL AJILLO
In olijfolie gefruite knoflook en Spaanse peper, vermengd met grote gepocheerde, gepelde reuzengarnalen. Warm geserveerd.
GARNALEN MET GEPOCHEERD EI
Sneetje met boter besmeerd witbrood, belegd met een blaadje kropsla en garnalen. Hierop een gepocheerd ei, genappeerd met mayonaise en gegarneerd met tuinkruiden.
GARNALEN MET MOSTERDSAUS
Sneetje met boter besmeerd witbrood, belegd met een blaadje kropsla en garnalen, genappeerd met sauce moutarde à la crème en gegarneerd met tuinkruiden.
GASTRONOME
Sneetje met boter besmeerd witbrood, belegd met een blaadje kropsla en plakken ontvelde tomaat. Hierop in boter gebakken champignons en fijngesneden ui. Gegarneerd met tomate concassé en tuinkruiden.
GEFILLTE FISH
Mengsel van gemalen witvis, amandelspijs, fijngesneden bleekselderij, uien en eieren. Tot ovale ballen gevormd en in visbouillon gepocheerd. Koud gedresseerd, genappeerd met kookvocht en gegarneerd met schijven gekookte wortel. Apart wordt een saus van mierikswortel en rode bieten geserveerd.
GEROOKTE ZALM
Met boter besmeerde toost, belegd met een blaadje kropsla en plakjes gerookte zalm. Gegarneerd met kaviaar of zalmeitjes, citroen en tuinkruiden.
GEROOKTE ZALM MET ROEREI
Met boter besmeerde toost, belegd met een blaadje kropsla en plakjes gerookte zalm. Hierop roereieren en gegarneerd met tuinkruiden.