menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Visgerechten » Pagina 4

Visgerechten

In dit hoofdstuk zijn de omschrijvingen van de meest voorkomende recepturen voor vis, schaal- en schelpdieren uit de klassieke keuken opgenomen, met name die van vis en van vis in combinatie met schaal- en schelpdieren. De bij de vis passende garnituren worden niet altijd aangegeven; deze kunnen worden ingevuld, naargelang de verkrijgbaarheid en de seizoenen. In de omschrijvingen zijn de smaakstoffen in principe weggelaten, tenzij ze van wezenlijk belang zijn voor de receptuur.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 57
  • Volgende »

BARBILLON À LA MEUNIÈRE AUX ANCHOIS (gebakken jonge barbeel met ansjovis).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Kleine jonge barbeel, met bloem bestrooid en met ansjovisfilets in boter ge bakk en. Geserveerd met beurre d’anchois.

BARBUE AMIRAL (grietbot amiral).

Geplaatst op: 11 januari 2016

BARBUE AMIRAL (GRIETBOT AMIRAL). Griet, gepocheerd in fumet de poisson met wat boter, bedekt met sauce velouté de poisson met ingekookt pocheervocht en fondue de tomate. Geserveerd met gepocheerde rivierkreeftstaartjes en huîtres Villeroi.

BORDURE DE FILETS DE SOLE À L’ITALIENNE (bordure van tongfilets à l’italienne).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Bordurevorm, gechemiseerd met visgelei, gevuld met stukjes gepocheerde koude tongfilets en julienne van truffel en geroosterde, ontvelde rode paprika, afgevuld met visgelei. Gekoeld, gelost en gedresseerd op een griesmeelsokkel. Geserveerd met mayonaise in het midden van de bordure een salade à l’italienne.

BOUILLABAISSE À LA MARSEILLAISE (bouillabaisse à la marseillaise).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Verschillende soorten middellandse zeevis, gegaard in visbouillon met in olijfolie gefruite fijngesneden ui, prei, ontvelde tomaat, knoflook, venkel en peterselie, saffraan, laurier en bonenkruid. De vis en het garnituur gedresseerd op een schotel, omringd met schijven brood, begoten met bouillon van de bouillabaisse.

BOUILLABAISSE DE MAQUEREAU (bouillabaisse van makreel).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Stukken makreel, gegaard in visbouillon met in olijfolie gefruite fijngesneden ui, prei, ontvelde tomaat, knoflook, venkel en peterselie, saffraan, laurier en bonenkruid. De vis en het garnituur gedresseerd op een schotel, omringd met schijven brood, begoten met bouillon van de bouillabaisse.

BOUILLABAISSE DE MORUE (bouillabaisse van stokvis).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Stukken geweekte stokvis, gegaard in courtbouillon met saffraan en in olijfolie gefruite fijngesneden ui, knoflook en bouquet garni. De vis gedresseerd op een schotel, omringd met schijven met knoflook ingewreven geroosterd brood, begoten met bouillon van de bouillabaisse en bestrooid met gehakte peterselie.

BROCHET À LA BORDELAISE (snoek à la bordelaise).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Moten snoek, gepocheerd in rode wijn met mirepoix, overgoten met het gezeefde en ingekookte pocheervocht, gemonteerd met vlokken koude boter.

BROCHET À LA MEUNIÈRE (snoek à la meunière).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Filets van snoek, bestrooid met bloem en in de boter gebakken. Geserveerd met bakboter, afgeblust met citroensap.

BROCHET À LA NORMANDE (snoek à la normande).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Snoek, schoongemaakt en van graten ontdaan, gevuld met visfarce en gestoofd in witte wijn met kruiden. Overgoten met sauce normande waarin ingekookt stoofvocht en geserveerd met garniture normande.

BROCHET À LA PROVENÇALE (snoek à la provençale).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Snoekfilets, gepocheerd en bedekt met een reductie van pocheervocht, tomate concassé, gehakte peterselie, sjalotten en knoflook en schijfjes champignons.

BROCHET À L’ANGLAISE (snoek à l’anglaise).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Filets van snoek, in boter gestoofd. Gedresseerd op een bodem van korstdeeg.

BROCHET AU PERSIL (snoek met peterselie).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Snoek, in court-bouillon gepocheerd. Gedresseerd op een servet, gegarneerd met citroensegmenten. Apart wordt beure noisette met gehakte peterselie geserveerd.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 57
  • Volgende »
Paling.nl

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact