menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Visgerechten » Pagina 5

Visgerechten

In dit hoofdstuk zijn de omschrijvingen van de meest voorkomende recepturen voor vis, schaal- en schelpdieren uit de klassieke keuken opgenomen, met name die van vis en van vis in combinatie met schaal- en schelpdieren. De bij de vis passende garnituren worden niet altijd aangegeven; deze kunnen worden ingevuld, naargelang de verkrijgbaarheid en de seizoenen. In de omschrijvingen zijn de smaakstoffen in principe weggelaten, tenzij ze van wezenlijk belang zijn voor de receptuur.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 57
  • Volgende »

BROCHET BADOIS (snoek badois).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Snoek of filets van snoek, bedekt met geraspte parmezaanse kaas en vers broodkruim (mie de pain), in boter met fijngesneden uien gestoofd, overgoten met een mengsel van het stoofvocht en zure room.

BROCHET DU MEUNIER (snoek meunier).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Filets van snoek, bestrooid met bloem en in de boter gebakken. Geserveerd met een saus van fumet de poisson en witte wijn, gebonden met een liaison van eidooier en room, afgemaakt met gehakte peterselie.

BROCHET MONTEBELLO (snoek Montebello).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Snoek, schoongemaakt en van graten ontdaan, gevuld met visfarce, reepjes tongfilet en truffel, gestoofd in witte wijn en boter, overgoten met het stoofvocht, gemonteerd met koude beurre d’anchois en gegarneerd met gepocheerde garnalen. Geserveerd met kroketjes van garnalen, kroketjes van hom en gepocheerde oesters.

BROCHET POMPADOUR (snoek Pompadour).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Snoekfilets, gemarineerd en in boter gebakken, gegarneerd met gefrituurde peterselie. Geserveerd met pommes croquettes en sauce tartare.

BROCHET RÉGENCE (snoek régence).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Moten snoek, gepocheerd met truffels in witte wijn met visfumet. In de vorm van een krans gedresseerd, met in het midden een garniture Régence. Zie: Garnituren.

BROCHETON À LA MARTINIÈRE (jonge snoek à la martinière).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Jonge snoek, schoongemaakt, gemarineerd in witte wijn, olie, zout en kruiden en gegrilleerd. Geserveerd met mayonnaise met gehakte walnoten.

BROCHETON À LA NORMANDE (jonge snoek à la normande).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Jonge snoek, als brochet à la normande.

BROCHETON EN MATELOTE À LA RÉMOISE (matelote van jonge snoek à la rémoise).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Jonge snoek, gepocheerd in court-bouillon met champagne, gegarneerd met gepocheerde hommen en champignons, schijfjes truffel en hartvormige in boter gebakken broodcroûtons.

BUISSON D’ÉPERLANS FRITS (gefrituurde spiering).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Spiering, met bloem bestrooid, gepaneerd à l’anglaise en gefrituurd. In piramidevorm op een servet gedresseerd, gegarneerd met gefrituurde peterselie en schijfjes citroen. Apart wordt beurre maître d’hôtel geserveerd.

CABILLAUD À LA FLAMANDE (kabeljauw à la flamande).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Kabeljauw, gepocheerd in witte wijn met citroen, fijngesneden sjalotten en kruiden.Geserveerd met schijfjes citroen en ingekookt pocheervocht met fijngewreven beschuit.

CABILLAUD À LA HOLLANDAISE (kabeljauw à la hollandaise).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Moten kabeljauw of stukken kabeljauwf ilet, gepocheerd in visbouillon. Geserveerd met gekookte aardappeltjes, bestrooid met gehakte peterselie, citroen en sauce hollandaise of gesmolten boter.

CABILLAUD BOUILLI (gekookte kabeljauw).

Geplaatst op: 11 januari 2016

Kabeljauw met de lever, gepocheerd in visbouillon. Geserveerd met gekookte aardappeltjes, bestrooid met gehakte peterselie, citroen en sauce hollandaise.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 57
  • Volgende »
Paling.nl

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact