menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Visgerechten » Pagina 54

Visgerechten

In dit hoofdstuk zijn de omschrijvingen van de meest voorkomende recepturen voor vis, schaal- en schelpdieren uit de klassieke keuken opgenomen, met name die van vis en van vis in combinatie met schaal- en schelpdieren. De bij de vis passende garnituren worden niet altijd aangegeven; deze kunnen worden ingevuld, naargelang de verkrijgbaarheid en de seizoenen. In de omschrijvingen zijn de smaakstoffen in principe weggelaten, tenzij ze van wezenlijk belang zijn voor de receptuur.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Volgende »

TURBOT À L’AMÉRICAINE (tarbot à l’américaine).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gestoofd met visfumet en witte wijn. Gedresseerd, bedekt met escalopes van gepocheerde kreeft en overg oten met sauce américaine.

TURBOT À L’ARLÉSIENNE (tarbot à l’arlésienne).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gestoofd met visfumet en witte wijn. Gedresseerd, bedekt met sauce Bercy en geglaceerd. Geserveerd met halve ontvelde tomaten, gevuld met ringen gebakken ui.

TURBOT AÏDA (tarbot Aïda).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd met visfumet en witte wijn. Gedresseerd op een bodem van in boter gestoofde spinazieblaadjes, bedekt met sauce Mornay waarin paprikapoeder, bestrooid met een mengsel van geraspte parmezaanse kaas en broodkruim, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.

TURBOT AMBASSADE (tarbot ambassade).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gestoofd met visfumet en witte wijn. Gedresseerd, bedekt met escalopes van gepocheerde kreeft en schijfjes truffel en overgoten met sauce vin blanc.

TURBOT AMIRAL (tarbot amiral)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gestoofd met visfumet en sauternes. Gedresseerd, bedekt met beurre rouge en gegarneerd met boeketjes gepocheerde mosselen, oesters, gebonden met sauce Villeroi, -rivierkreeftstaartjes, champignons en truffel. Apart wordt sauce normande geserveerd, waarin ingekookt stoofvocht, gemonteerd met beurre d’écrevisses.

TURBOT DAUMONT (tarbot Daumont).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gevuld met zalm, gestoofd met visfumet en chablis. Gedresseerd, geglansd met boter en gegarneerd met een garniture Daumont. Apart wordt sauce Nantua geserveerd.

TURBOT DIPLOMATE (tarbot diplomate).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd met boter, visfumet en witte wijn. Gedresseerd, bedekt met sauce diplomate en gegarneerd met schijfjes truffel.

TURBOT DUGLÉRÉ (tarbot Dugléré)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd in witte wijn, fijngesneden ui, tomaat en peterselie. Gedresseerd en overg oten met een saus van ingekookt pocheervocht, gebonden met sauce velouté de poisson, gemonteerd met vlokken koude boter.

TURBOT D’ANTIN (tarbot d’Antin)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Als tarbot Dugléré, maar gegarneerd met dobbelsteentjes in boter gebakken broodcroûtons.

TURBOT EMPIRE (tarbot empire)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotmoten, gepocheerd met boter, visfumet en witte wijn en van graten en vel ontdaan. Gedresseerd, bedekt met gepocheerde oesters, medaillons van kreeft en champignonhoedjes, overgoten met sauce Nantua en gegarneerd met schijfjes truffel. Geserveerd met in boter gestoofde kleine paddestoelen.

TURBOT FRANÇOIS I (tarbot François I).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd in witte wijn, fijngesneden ui, tomaat, champignons en peters elie. Gedresseerd en overgoten met een saus van ingekookt pocheervocht, gebonden met sauce velouté de poisson, gemonteerd met vlokken koude boter.

TURBOT HALÉVY (tarbot Halévy)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Schelpen van de jakobsmossel, opgespoten met een rand pommes duchesse, gevuld met stukjes in visfumet gepocheerde tarbot, voor de helft bedekt met sauce vin blanc waarin gehakte truffel en de andere helft met sauce Nantua waarin gehakt wit van hardgekookt ei.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Volgende »
Paling.nl

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact