menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Visgerechten » Pagina 55

Visgerechten

In dit hoofdstuk zijn de omschrijvingen van de meest voorkomende recepturen voor vis, schaal- en schelpdieren uit de klassieke keuken opgenomen, met name die van vis en van vis in combinatie met schaal- en schelpdieren. De bij de vis passende garnituren worden niet altijd aangegeven; deze kunnen worden ingevuld, naargelang de verkrijgbaarheid en de seizoenen. In de omschrijvingen zijn de smaakstoffen in principe weggelaten, tenzij ze van wezenlijk belang zijn voor de receptuur.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Volgende »

TURBOT IMPÉRIAL (tarbot impérial)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotmoten, gestoofd met boter, visfumet en witte wijn en van graten en vel ontdaan. Gedresseerd en bedekt sauce hollandaise, gegarneerd met kreeftenschalen, gevuld met een salpicon van garniture Nantua en gepocheerde oesters en mosselen, gebonden met sauce Villeroi. Geserveerd met sauce genevoise, sauce Victoria en gekookte aardappelen.

TURBOT LAGUIPIÈRE (tarbot Laguipière).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd met boter, visfumet en witte wijn. Gedresseerd, overgoten met sauce normande en bestrooid met brunoise van truffel. Geserveerd met aardappelkroketten en gesauteerde sintjakobsmosselen, bedekt met sauce crevettes.

TURBOT MIRABEAU (tarbot Mirabeau).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotmoten, gestoofd met boter, visfumet en witte wijn en van graten en vel ontdaan. Gedresseerd en om-en-om bedekt met sauce genevoise en sauce vin blanc. De witte saus gegarneerd met schijfjes truffel en de bruine saus met dragonblaadjes en ansjovisfilets.

TURBOT NELSON (tarbot Nelson)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd in witte wijn, fijngesneden ui, tomaat en peterselie. Gedresseerd en overg oten met een saus van ingekookt pocheervocht, gebonden met sauce velouté de poisson, gemonteerd met vlokken koude boter en geg laceerd. Geserveerd met pommes duchesse.

TURBOT POLIGNAC (tarbot Polignac).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd in boter, visfumet en witte wijn. Gedresseerd, bedekt met sauce vin blanc, waarin room en julienne van truffel en champignons. Geserveerd met in boter gestoofde kleine paddenstoelen.

TURBOT PRINCE DE GALLES (tarbot prince de Galles).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd in boter, visfumet en witte wijn. Gedresseerd en bedekt met sauce vin blanc, waarin kerriepoeder. Geserveerd met gepocheerde oesters en mosselen, gebonden met sauce Villeroi en aardappelkroketten.

TURBOT RÉGENCE (tarbot régence).

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotmoten, gestoofd met boter, visfumet en witte wijn en van graten en vel ontdaan. Gedresseerd, geglansd met boter en gegarneerd met een garniture régence. Apart wordt sauce normande, waarin jus de truffe, geserveerd.

TURBOT ROSTAND (tarbot Rostand)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotmoten, gestoofd met boter, visfumet en witte wijn en van graten en vel ontdaan. Gedresseerd en bedekt met een saus van ingekookt pocheervocht, jus de truffe en gehakte wijnrank, gemonteerd met vlokken koude boter. Geserveerd met tartelettes, gevuld met ragout van kreeft à la américaine en tartelettes met in boter gestoofde aspergepunten.

TURBOT SALVATOR (tarbot Salvator)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotmoten, gestoofd met boter, visfumet, witte wijn, fijngesneden groenten en uien en tomate concassé. Van graten en vel ontdaan, gedresseerd, bedekt met de groenten uit het stoofvocht en overgoten met het ingekookte stoofvocht, gemonteerd met vlokken koude boter.

TURBOT SARAH (tarbot Sarah)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd in boter, visfumet en witte wijn. Gedresseerd, bedekt met julienne van truffel en groenten en overgoten met sauce italienne.

TURBOT SUZON (tarbot Suzon)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotmoten, gestoofd met boter, visfumet en witte wijn en van graten en vel ontdaan. Gedresseerd, bedekt met schijfjes in boter gestoofde champignons, overgoten met sauce Mornay en geglaceerd.

TURBOT VATEL (tarbot Vatel)

Geplaatst op: 21 januari 2016

Tarbotfilets, gepocheerd in boter, visfumet en witte wijn. Gedresseerd, bedekt met sauce genevoise en gegarneerd met goujonnettes van gebakken tongfilets. Geserveerd met timbaaltjes van gestoofde en naar keuze gevulde komkommer.

  • « Vorige
  • 1
  • …
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Volgende »
Paling.nl

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact