menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Voorgerechten » Pagina 4

Voorgerechten

Een hors d’oeuvre is een voorgerecht dat de maaltijd moet inleiden, de maag moet voorbereiden op de goede dingen die komen gaan en de eetlust moet opwekken. Voorgerechten zijn te verdelen in koude voorgerechten (hors d’oeuvre froids) en warme (hors d’oeuvre chauds). De hors d’oeuvre valt, zoals de naam al zegt, buiten het eigenlijke menu. De koude hors d’oeuvre wordt altijd geserveerd vóór de soep of een ander gerecht waarmee de maaltijd begint. Warme hors d’oeuvres worden tussen de soep en de vis opgediend. Bij een hors d’oeuvre wordt uitgegaan van lichte gerechten met ingrediënten die zijn afgestemd op het seizoen. Bij het samenstellen van een volledig menu dient voorkomen te worden dat de gebruikte grondstoffen uit de voorgerechten in het menu terugkeren, bv. als tussengerecht.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 44
  • Volgende »

BARQUETTES DE LÉGUMES (groenteschuitjes).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Bakjes van komkommer, prei, biet, courgette, aardappel, enz. die vernoemd zijn naar hun vorm. Ze zijn meestal gevuld met kreeft, gevogelte, wild, enz.

BARQUETTES DE ZÉLANDE (Zeeuwse schuitjes).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Warm geserveerde barquettes, gevuld met stukjes gebakken palingfilet, bestrooid met gebakken broodkruim (mie de pain), besprenkeld met boter, gegratineerd en gegarneerd met citroen en gefrituurde peterselie.

BARQUETTES D’ÉCREVISSES NANTUA (schuitjes met rivierkreeftjes à la Nantua).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Warm geserveerde barquettes, gevuld met een salpicon van rivierkreeftstaartjes, sauce velouté de poisson en rivierkreeftboter, genappeerd met sauce Nantua, gegarneerd met gepelde rivierkreeftstaartjes en aan beide einden van de barquette een met salpicon gevuld rivierkreeftkopje.

BARQUETTES D’HUÎTRES (schuitjes met oesters).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Warm geserveerde barquettes, gevuld met gepocheerde en met sauce béchamel (waarin truffel) gebonden oesters.

BARQUETTES JOINVILLE (Joinvilleschuitjes).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Warm geserveerde barquettes, gevuld met een mengsel van Hollandse garnalen, sauce velouté de poisson en garnalen boter, genappeerd met sauce Joinville en gegarneerd met groene kruiden.

BARQUETTES NEPTUNE (Neptunusschuitjes).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Barquettes van briochedeeg zonder suiker, gevuld met een mengsel van sterk ingekookte fondue de tomate waarin knoflook en peterselie, gegarneerd met plakjes hardgekookt ei en escalopes van krokant gebakken tonijn.

BEIGNETS (beignets).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Warm gerecht waarbij het ingrediënt (kaas, vis, gevogelte, champignons, e.d.) wordt omhuld met een mantel van deeg of beslag en vervolgens gefrituurd. Over het algemeen wordt het gerecht droog (zonder saus) geserveerd op een servet en met een garnering van gefrituurde peterselie.

BEIGNETS À LA BÉNÉDICTINE (Benedictijnse beignets).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Stevig mengsel van gare stokvis en aardappelp uree, in beslag gedompeld en gefrituurd en warm geserveerd met gefrituurde peterselie.

BEIGNETS À LA MATHURINE (beignets Mathurine).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Soezenbeslag zonder suiker, vermengd met blokjes verse haringfilet en sardientjes, in beslag gedompeld en gefrituurd. Warm geserveerd met gefrituurde peterselie.

BEIGNETS À LA NIÇOISE (beignets uit Nice).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Zie: Beignets d’anchois.

BEIGNETS À L’ITALIENNE (Italiaanse beignets).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Balletjes van een gepureerd mengsel van gare gevogelteborst, gekookte ham, parmezaanse kaas en gepocheerde kalfshersenen, in beslag gedompeld en gefrituurd. Warm geserveerd met gefrituurde peterselie.

BEIGNETS AU CAMEMBERT (beignets met Camembert).

Geplaatst op: 29 januari 2016

Stukjes Camembert zonder korst, omhuld met sauce béchamel waarin eidooier en paprikapoeder, in beslag gedompeld en gefrituurd. Warm geserveerd met gefrituurde peters elie.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 44
  • Volgende »

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact