De keuken van Jamaica bestaat uit een samensmelting van verschillende traditionele gerechten van Arawak-Indiaanse, Spaanse, Afrikaanse, Chineese, Britse en Arabische afkomst. Een typisch Jamaicaans ontbijt is ackee, een fruitsoort die wanneer hij gekookt wordt, nog het meest op roerei lijkt (maar met een fruitige smaakje). Tijdens het middaguur bestaat de lunch meestal uit een licht hapje van vlees of een groentetaartje. Het avondeten bestaat over het algemeen uit geiten- of varkensvlees geserveerd met rijst en bonen. Visgerechten zijn ook populair op de menukaart. Jerk wordt in Jamaica veel gegeten. Dit is een manier van bereiden. Eerst wordt het vlees gekookt, daarna gemarineerd en vervolgens geroosterd boven een vuur van pimento-hout wat het vlees zijn specifieke smaak geeft. Thee is de algemene naam in Jamaica voor een heet drankje en kan soms gemaakt zijn van alleen kruiden, maar je kunt er ook rum, melk, specerijen en soms zelfs vis in hebben drijven. Bier en rum zijn de meest populaire dranken. Skyjuice is een populair koud drankje, gemaakt van geschaafd ijs en siroop. Ook kokosmelk wordt veel gedronken. Rum is de basis voor iedere echte borrel. Rum Punch is de bekendste cocktail die wordt gemaakt met rum. Fruit punch is de alcohol-vrije variant.
Eetgewoonten
De Jamaicanen starten de dag met een stevig ontbijt, maar in hotels heeft u vaak een ruime keuze en kunt u bijvoorbeeld ontbijten met yoghurt en fruit. Lunchen kunt u met een eenvoudige snack, zoals bijvoorbeeld patties en bammy. ’s Avonds eet men uitgebreider en met name in het weekend wordt fanatiek gekookt