Kenners zijn het er over eens dat dit Schotse vlees van een excellente kwaliteit is. De hoornloze Aberdeen Angus komt oorspronkelijk uit Schotland. Dit zwarte koeienras kan zichzelf goed redden en het hele jaar buiten worden gehouden. Ze zijn niet niet kieskeurig wat betreft hun voedsel en kalveren gemakkelijk en zelfstandig af. Dit runderras komt niet veel voor in Nederland.
De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Aberdeen / Black Angus ras, is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Het vlees is vrijwel altijd ‘gemarmerd’ (met vet dooraderd) en dat komt de smaak en de malsheid van het vlees beslist ten goede. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt en dit is precies wat gemarmerd vlees zo lekker maakt. Ook heeft het vlees heeft een bijzonder fijne draad.
Runderen – 3 sterren Beter Leven keurmerk, Aberdeen Angus
https://www.youtube.com/watch?v=aKJr9VyTYWw