De Abondance AOC / AOP is een rauwmelkse koe kaas In de vorm van een slijpschijf 7-12 kg, met een concave hiel. De rijpingstijd is ten minste 3 maanden. De melk van kaas is van de koe rassen Abondance of Montbeliarde Tarine. De productie is zo geïmplementeerd om de melk in ruwe toestand zo snel mogelijk na het melken te verwerken. De Abondance kan worden gemaakt met melk van één van deze drie rassen koeien. Het vormen wordt uitgevoerd in een tent uitgevoerd in een houten cirkel die zijn concave vorm geeft. Het rijpen duurt ten minste 3 maanden in koele, vochtige kelders. Honderd liter melk is nodig om een kaas te maken die tussen 7 en 12 kilo weegt.
Locatie en geschiedenis de Abondance .
Ligt in het bergachtige gebied Haute-Savoie, de bakermat van de AOC is de Abondance-vallei. Nog vóór het jaar duizend, de kanunniken van de Abondance klooster ontwikkelde het houden van koeien Abondance. In de regio door de Bourgondiërs opgericht, en de productie van een kwaliteit kaas. In 1381, tijdens de vergadering van het conclaaf in Avignon aan de nieuwe paus, 15 quintalen kaas “Overvloed” worden daar verscheept te kiezen. Lodewijk XIV was dol op, en sindsdien is de “Abundance” kaas zijn reputatie heeft behouden. Alpine gebied en bergweide Het productiegebied van de kaas “Abondance” wordt gekenmerkt door weiden van grote floristische rijkdom en aromatische, een bepaald klimaat, veel neerslag.
- Het is een uitstekende kaas o uw kaasplateau mee te vullen.
- In 1381: kaas Abondance is nu op de tafel van het conclaaf in Avignon bijeen om de paus te kiezen, het zijn stamboom verwerft.
- Sinds 1990 wordt Abondance kaasbereiding herkend door een AOC. Het garandeert respect voor het land en productiemethoden melk en kaas, voert de koeien te raffineren.