Zoete likeur met een uitgesproken anijssmaak. Bekend is de anisette van Marie Brizard of in Holland van A. van Wees. Het is een likeur met anijssmaak die in de meeste mediterrane landen wordt geconsumeerd, voornamelijk in Spanje, Italië, Portugal, Turkije, Griekenland, Libanon, Cyprus, Israël en Frankrijk. Het is kleurloos en omdat het suiker bevat, is het zoeter dan gedistilleerde dranken met droge anijssmaak (bijv. Absint). De meest traditionele stijl van anijs is die geproduceerd door middel van het distilleren van anijs en onderscheidt zich van die welke wordt geproduceerd door eenvoudige maceratie door het woord gedistilleerd op het etiket op te nemen.
De planten, zaden en bloesems die nodig zijn voor de distillatie van Anisette komen uit verschillende landen in de Middellandse Zee. Elk ingrediënt wordt apart gedistilleerd en de sterke drank die we hiervan krijgen, wordt gebruikt voor onze Anisette. De sterke drank moet rijpen voordat we de laatste likeur kunnen samenstellen. Een echte Anisette is dik, rijp en volumineus. Alle afzonderlijke distillaten moeten zorgvuldig worden uitgebalanceerd. Zo creëer je de ware smaak van deze uitzonderlijk rijke en volle likeur.