
Anne-Wies van Oosten
Jarenlang had Anne-Wies een bijzondere delicatessenwinkel in het Haagse. Naast (of door?) haar winkel bleef zij leergierig: ze deed cursus na cursus en opleiding na opleiding. Zo behaalde ze de titel Registervinoloog, volgde de WSET level 4 Diplomacourse, wijn-spijscursussen bij Peter Klosse en ging de diepte in bij de technische wijncursussen van Gerhard Horstink. Toen zij haar winkel verkocht ging zij door met waar zij van houdt: wijnen met gerechten combineren (en andersom), nieuwe smaken leren kennen en vooral…. haar kennis en ervaringen delen.
Dat doet zij op haar website Anne-Wies.NL en via verschillende andere kanalen.
Door internet is de wereld zo klein geworden, die ligt aan haar voeten. Zij is reislustig. Niet alleen online, maar ook ‘in real life’. Zo bracht zij bezoeken aan wijn- en foodbedrijven in binnen- en buitenland. Daarnaast is zij een gerenommeerd jurylid bij uiteenlopende internationale wijnkeuringen. Het Concours Mondial de Bruxelles, International Rosé Championship en WorldBulkWine zijn daar voorbeelden enkele van.
‘Wine & Food’, dat is waar Anne-Wies zich mee bezig houdt. Dus ook op dat laatste vakgebied ligt haar expertise. Ruim 8 jaar was zij bestuurslid van de sectie Kaas- en Delicatessen van het Vakcentrum Levensmiddelen. In die hoedanigheid heeft zij bij diverse gelegenheden kaas– en delicatessenwinkels en hun producten gecertificeerd en gejureerd. Dat zij all-round is blijkt ook uit het feit dat zij inmiddels een aantal ‘Wine & Food’-gerelateerde bedrijven begeleidt om een weg te vinden in de wirwar van hun sociale media kanalen.
Als vrijwilliger zet zij zich in voor de internationale organisatie Slow Food. Zo is zij voorzitter van Slow Food Rotterdam en de Stichting Boeren Goudse Oplegkaas, een product uit de Ark van de Smaak van Slow Food. Het leven heeft een verrassende wending genomen en daarbij zijn de vele relaties die zij in de loop der jaren heeft opgebouwd haar trouw gebleven. Daar is zij hen dankbaar voor. Want hoe bijzonder is het dat je privéleven en je professionele leven op zo’n fijne manier met elkaar verweven zijn.
Op deze link kunt u meer vinden over Anne-Wies, wijn en food journalist.