Ashwagandha poeder is afkomstig van het exotische Indiase Ashwagandha kruid die ook wel de naam draagt van ‘Indiase ginseng”. De Ashwagandha kruid is een mollige struik met ei-vormige bladeren en gele bloemen. Het kruid draagt rode vruchtjes die net zo groot zijn als rozijnen. Oorspronkelijk groeide de Ashwagandha kruid alleen in inheemse droge gebieden in India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Vandaag de dag groeit de Ashwagandha kruid ook in mildere klimaten, waaronder nu ook in de Verenigde State. Ashwagandha poeder wordt gemaakt van de wortels van het Ashwagandha kruid. De wortels van het Ashwagandha Kruid wordt geëxtraheerd en daarna tot poeder verwerkt.
Bewaaradvies: Ashwagandha Poeder kunt u het beste op een koele, donkere en droge plek bewaren.
Voordelen van Ashwagandha Poeder
Behalve dat Ashwagandha poeder erg smaakvol is, tref je eveneens diverse vitaminen en mineralen in Ashwagandha poeder.
Hoe gebruik je Ashwagandha poeder?
Door de meeste bronnen wordt aanbevolen om dagelijkse ongeveer 1 gram per dag (1/2 theelepel) te nemen. Vanwege het effect van het poeder wordt het prettig geacht om het alleen ’s avonds in te nemen met water, thee en of (warme) melk. Voor de smaak zou je er nog wat honing of yacon bij kunnen doen om het geheel wat zoeter te maken.
Het poeder is zeer rijk aan ijzers. Wanneer je teveel Ashwagandha poeder zou innemen op dagelijkse basis zou je later te kampen kunnen krijgen met teveel ijzer in je lichaam. Vandaar dat wordt aangeraden om slecht 5 dagen in de week het poeder in te nemen of na een tijdje rust te nemen qua inname.