De Bahamaanse keuken is een mengelmoes van lokale gerechten, waarin Amerikaanse en Engelse invloeden verwerkt zitten. En zoals wel een beetje te verwachten is, domineren tientallen visgerechten de menukaarten van elk type restaurant. De specialiteiten op de Bahamas bestaan o.a. uit Conch, een rose reuzenmossel die op verschillende manieren bereid wordt, van soep tot burger. Je kan op de Bahamas sowieso veel visgerechten krijgen. Een ander bekend gerecht is Peas and Rice. Als nagerecht heb je vooral keuzen uit heerlijk ijscoupes. Niet alleen in alcoholische, maar ook in non-alcoholische dranken is er op de Bahamas volop keuze. Voornamelijk rumlikeuren, met of zonder fruitsmaakje, zijn een gewild drankje en worden dus ook veelvuldig gemaakt.
Het lievelingsdrankje van de Bahamaanse inwoners is bij uitstek kokosnotenwater gemixt met zoete melk en gin. De Switcher, een drankje gemaakt van limoenen, is een andere favoriet die goed in de smaak valt. De nationale drank is Bahama Mama, een cocktail met als basis rum. Het lokale bier is goed drinkbaar, het bekendste merk is Kalik.