
Bianca Roemaat
Iedereen heeft zo zijn eigen boodschap. Bianca Roemaat, is horeca-en foodjournalist en altijd benieuwd naar het verhaal dat mensen te vertellen hebben. Ze wordt daarbij gevoed door een gezonde honger naar vakkennis en heeft verstand van (food-) en horecazaken. Vlotte en makkelijk verteerbare teksten zijn haar handelsmerk.
Als tekstschrijver en communicatieprofessional heeft Bianca haar roots in de Business 2 Business-sector. Ze werkte als culinair journalist bij het horecavakblad Misset Horeca en was chef coördinator bij Misset Restaurant. Daar ontstond de liefde voor de horeca en het schrijven over eten en drinken.
Als (vak)journalist interviewde ze veel (inter)nationale chefs en keek vaak achter de schermen bij (food)producenten. Ze voelt zich daardoor als een vis in het water in de (professionele) keukens en bij ambachtsmensen zoals koks, patissiers, ijsmakers, slagers, bakkers en visspecialisten.
Als vakvolwassen food-en horeca journalist, was in januari 2016 de tijd rijp om de stap te zetten naar het ondernemerschap. Zodoende is Bianca haar eigen tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie gestart. Naast het schrijven van artikelen voor culinaire en vakmagazines, helpt ze (horeca) ondernemers en foodproducenten bij hun communicatie en pr. Denk daarbij aan teksten voor websites, advertorials, nieuwsbrieven, menukaarten, persberichten en recepturen.
Op haar website blogt Bianca regelmatig over wat ze tegen komt in de wereld van food en horeca. Dat varieert van persoonlijke waarnemingen tot tips voor smaakvolle adressen. Ook deelt ze praktisch advies over het schrijven van (vlotte) teksten. Uiteraard komen actuele food- en horecatrends aan bod.
Bianca heeft een boek geschreven: Wat maak je me nu?!”
Uit eten gaan is een feest en het bestuderen van de menukaart nog het meest. Het watertanden en kiezen kan beginnen. De menukaart moet daarom vooral klare taal bevatten en lekker leesvoer zijn. Hoe verleid je als chef-kok of horecaondernemer je gast culinair met smaakmakende teksten? Bestel het boek HIER.
BIANCA ROEMAAT
Via deze link leest u meer over Bianca Roemaat, food- en horecajournalist.